SIS VUITMILS EN UN ANY I DOS DIES

Sergi Mingote corona el seu sisè vuitmil en un any i entra en el rècord Guinness de l'alpinisme

L'alpinista de Parets ha fet el cim del Gasherbrum II aquesta matinada i ha aconseguit superar el rècord de Mondinelli, que ho va fer en 3 anys i 64 dies

El repte esportiu i solidari de Mingote va arrencar el 16 de juliol del 2018 i l'ha portat a coronar vuit dels cims més alts del planeta sense oxigen artificial

cim-manaslu-3x8000-1

cim-manaslu-3x8000-1

2
Es llegeix en minuts
A.G.

S’havia proposat aconseguir-ho en un any i, tot i que finalment ho ha fet en un any i dos dies, Sergi Mingote ha aconseguit coronar el seu sisè vuitmil sense ajuda d’oxigen artificial en poc més de 12 mesos, després de fer aquesta matinada el cim del Gasherbrum II (8.035 m), amb què ha aconseguit entrar en el rècord Guinness de l’alpinisme arrabassant el títol a l’italià Silvio Mondinelli, que ho va fer en tres anys i 64 dies. 

A les 06.25h hora local (03.25 hora peninsular), l’esportista arribava al cim del GII, muntanya que ha ascendit després de descartar intentar primer el GI, com havia planejat. Fa tan sols dos dies, era al camp base 2 (6.421 m) i directament des del camp base 3 (6.947 m), sense fer parada al 4, partia aquesta matinada cap a la cim.

Amb un breu missatge avisava de la seva arribada al cim del colós pakistanès, abans de tornar a dirigir-se al CB3, on és ara. Aquest és, per tant, el sisè vuitmil que el de Parets ascendeix en 12 mesos, en una aventura que va començar el 16 de juliol del 2018 amb el seu primer ascens al Broad Peak8.047 m), al qual van seguir elK2 (8.611 m), elManaslu (8.152 m) i elLhotse (8.516 m).

En aquesta última expedició al Nepal, l’alpinista va decidir afegir a última hora un pic més, el Nanga Parbat (8.152 m) –abans d’anar a buscar el Gashebrum I i II–, pic que va coronar fa tot just dues setmanes. Pel camí es van quedar el Dhaulagiri i l’Everest (8.848 m), als quals va haver de renunciar a causa de les condicions meteorològiques i per problemes físics.

Sergi Mingote davant la glacera de Khumbu, a l’Himàlaia

Un repte solidari i esportiu

Malgrat aquests inconvenients i els canvis logístics, Sergi Mingote ha aconseguit fer realitat el seu gran desafiament i deixar lligat el 3x2x8000 Solidary Project, un projecte que ha combinat el vessant esportiu amb el solidari i amb el qual es proposava no només coronar sis pics de 8.000 metres en menys d’un any, sinó també donar visibilitat a diferents iniciatives solidàries i "a les capacitats dels mal anomenats discapacitats".

Així, en el camí l’han acompanyat els seus inseparables amics d’Apindep, una cooperativa social que treballa amb joves amb discapacitat a qui dedica en cada cim la seva ja tradicional àguila i els components de la qual (8 d’ells) el van acompanyar en la primera expedició inclusiva a l’Everest l’abril passat.

Notícies relacionades

Però Mingote ha dedicat també les seves expedicions a donar recolzament i visibilitzar la tasca d’altres organitzacions sense ànim de lucre, com l’associació Be Artsy, dedicada a erradicar la pràctica del ‘cchaupadi’ a les zones rurals del Nepal, que aïlla les dones quan tenen la menstruació, i la Fundació Catalana de la Síndrome de Williams.

Un projecte que l’ha portat, a més, a presentar els primers Premis Inclusius de l’Esport Català, que s’entregaran en una gala el 6 de setembre i que estan impulsats per Onat Foundation, entitat que dirigeix el mateix Mingote i que impulsa el projecte 3x2x8000.