A XILE

Sergi Mingote fa l'ascens al volcà Ojos del Salado per segona vegada en menys d'un any

L'alpinista ha aconseguit arribar al cim del volcà més alt del món, situat als Andes, on es prepara per a la seva pròxima expedició

El de Parets partirà cap al Nepal el pròxim 27 de març per intentar un nou doblet, l'Annapurna i el Makalu, que el situarien a 5 dels 14 vuitmils

mingote-ojos-del-salado-mar-2020

mingote-ojos-del-salado-mar-2020

2
Es llegeix en minuts
A. G.

L’alpinista Sergi Mingoteva arribar dijous al cim del nevat Ojos del Salado (6.891 m), el volcà més alt del món, situat a la serralada dels Andes que separa Xile i l’Argentina. Aquesta és la segona vegada que Mingote ascendeix el nevat en menys d’un any després d’aconseguir-ho el març de l’any passat en el marc del projecte 3x2x8000 Solidary Project.

Ara, el de Parets del Vallès es troba immers en un projecte que és la continuació d’aquell que el va portar a pujar sis vuitmils en 367 dies, que porta per nom 14x1000 Catalonia Project i amb el qual s’ha proposat conquistar els 14 vuitmils del planeta en tan sols mil dies.

Per preparar la seva pròxima gesta, que el portarà al Nepal a intentar l’Annapurna (8.091 m) i el Makalu (8.463 m), l’esportista català va viatjar a Xile el 19 de febrer passat per realitzar als Andes el procés d’aclimatació.

Procés d’aclimatació

Allà, acompanyat per altres alpinistes, ha completat en els últims dies altres ascensos com el del Pastillito (5.090 m), Peñas Blancas (6.044 m) –aquest en últim lloc– i el del Barrancas Blancas (6.030 m), que se sumen a l’Ojos del Salado (6.893 m), objectiu principal de l’expedició. 

L’ascens a l’Ojos del Salado el va iniciar a les dues del matí de dijous amb certs dubtes a causa dels forts vents que fuetejaven la zona, i el va culminar finalment a les 18.50 de dijous (14.50 hora local). Segons explica l’alpinista a EL PERIÓDICO des d’Atacama, les sensacions han sigut «molt bones».

«Estic notant que els entrenaments al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat m’estan anant molt bé», afegeix Mingote, que se sent en un «moment molt bo». «Tinc algunes dades al cim de l’Ojos del Salado que em mostren més de 84 d’oxigenació en sang i 56 pulsacions, cosa que vol dir que l’aclimatació ha funcionat molt bé». 

Últimes conferències abans de l’expedició

Sergi Mingote i la resta de l’equip tornaran el 5 de març a Catalunya. Fins que torni a partir del pròxim 27 de març cap al Nepal, l’alpinista de Parets seguirà amb el seu cicle de conferències per diferents ciutats catalanes.

Cicle de conferències de Sergi Mingote / SERGI MINGOTE (CEDIDA)

Notícies relacionades

Les pròximes xerrades seran a Sant Celoni (06/03), Granollers (11/03) i Sabadell (12/03), i a partir del dia 16 de març presentarà el cicle ‘A pulmó’, que el portarà a recórrer Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, fins a tancar aquesta etapa de conferències el mateix 27 de març a Cervera. 

Després de l’Annapurna i el Makalu, s Sergi Mingote l’esperarà el Gasherbrum I (8.068 m), l’últim vuitmil del Pakistan que li queda per conquistar en el marc del projecte, i que intentarà a mitjans de juny.