TORNA A CASA

Sergi Mingote renuncia a l'Everest

Una fissura a les costelles i una infecció de pit, sumades al cansament acumulat després de l'ascens al Lhotse, obliguen el paretà a tornar a casa

Mingote va participar fa uns dies en el rescat de dos alpinistes, uns dels quals va morir, succés, junt amb altres circumstàncies, que ha fet decaure els seus ànims

sergi-mingote

sergi-mingote

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alpinista paretà Sergi Mingote s’ha vist obligat a prendre aquest dimecres una dura però reflexionada i assenyada reflexió: renunciar a l’ascens a l’Everest, el quart vuitmil del seu gran repte esportiu i solidari 3x2x8000, i tornar a casa.

Una fissura a les costelles, afegida a una infecció de pit, el cansament acumulat i l’estat anímic de l’alpinista, que va participar –junt amb l’alpinista Juan Pablo Mohr– fa uns dies en el rescat de dos muntanyencs en el descens del Lhotse, un dels quals va morir, han fet que Mingote es decideixi a tornar a Parets del Vallès.

En un vídeo compartit en el seu compte de Twitter, Mingote lamenta que aquesta expedició li hagi mostrat "la cara més amarga de la muntanya" i recorda el moment en què Ivan Tomov, l’alpinista que va intentar rescatar junt amb la seva companya Nastja Runova –que va aconseguir sobreviure–, moria entre els seus braços.

El projecte continua en vigor

Mingote va assolir dijous passat el cim del Lhotse (8.516), el primer vuitmil que incloïa aquesta tercera expedició del seu projecte, i que havia de seguir ara la cimera de l’Everest. De fet, les previsions del paretà eren fer el primer intent a cim aquest mateix dimecres, però el seu pla es va complicar i va decidir baixar aquest dimarts al Camp Base de l’Everest, on és des d’aleshores. 

Notícies relacionades

“El cim del Lhotse va ser increïble, però després del dur rescat a 7.700 metres de fa uns dies, el meu estat de salut no és el millor, amb una costella tocada i una infecció als pulmons. Però anímicament és pitjor. Estic trist, molt trist”, explica Sergi Mingote des de l’Himàlaia.

Però el 3x2x8000 no s’atura. Mingote renuncia a dir adeu al seu objectiu inicial d’escalar sis vuitmils en menys d’un any, i tornarà a intentar-ho –si la salut s’ho permet– en la pròxima expedició que té previst, el pròxim mes de juny al Pakistan, on intentarà, en principi, ascendir el Gasherbrum I (8.080 m) i II (8.035 m). Quedarà per veure si hi afegeix un tercer colós.

Temes:

Everest