Els coordinadors digitals denuncien que estan "al límit"

La seva demanda de més hores i retribució no és encara als plans d’Educació

Els coordinadors digitals denuncien que estan "al límit"

HELENA LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En l’últim any i mig han mantingut moltíssimes reunions i a la plataforma de coordinadors digitals –que reuneix 1.300 dels 2.100 docents responsables dels ordinadors als centres educatius catalans– donaven per fet que la resolució del conflicte era a prop. Sobretot després que en el ple monogràfic del Parlament sobre educació celebrat al juny, tots els grups polítics de l’arc parlamentari es mostressin a favor d’equiparar la tasca de coordinació digital a la d’un càrrec de l’equip directiu, atesa la rellevància de la seva funció. Això representava un complement retributiu més alt i una reducció d’hores lectives per poder dedicar-se a aquesta funció, que és ni més ni menys que assegurar-se que funcionin no només tots els ordinadors –en alguns centres n’hi ha centenars–, sinó també la resta de tecnologia: des dels projectors fins al wifi.

No obstant, a data d’avui, allò que semblava que tenien a la punta dels dits –una qüestió de mínims, assenyalen des de la plataforma–, finalment ni tan sols va ser recollit en l’acord de pressupostos d’Educació entre el PSC i ERC, pressupostos que finalment no van prosperar i van desencadenar la inesperada convocatòria electoral.

En la taula sindical celebrada a principis d’aquest mes, en la qual, per fi, s’havia d’abordar la qüestió de les millores laborals dels coordinadors digitals, se’ls va informar que en l’acord de pressupostos –que en aquell moment semblava que tiraria endavant– no hi havia cap partida per incrementar la retribució dels coordinadors digitals, una decisió que va enutjar molt el col·lectiu, sotmès a moltíssima pressió.

"El malestar és profund, sobretot després de veure com se’ns menysprea. Molts es plantegen si val la pena seguir en el càrrec per 80 euros al mes", resumeix Cosme Picó, membre impulsor de la plataforma i delegat sindical de la CGT, que afegeix que, de moment, han començat una campanya per demanar el suport de les direccions.

Notícies relacionades

Remuneració "simbòlica"

Els coordinadors digitals són professors encarregats d’assumir tasques de tècnics informàtics, de gestors i supervisors d’un gran nombre d’equips, de software i d’entorns virtuals d’aprenentatge. Fa més d’un any i mig que denuncien que l’assignació horària per desenvolupar totes aquestes funcions és insuficient i que la remuneració econòmica és "simbòlica".