Proves d’accés a la universitat

Els alumnes podran fer la selectivitat en castellà per primera vegada

ACN / MARÍA BELMEZ

Els alumnes podran fer la selectivitat en castellà per primera vegada
Els alumnes podran fer la selectivitat en castellà per primera vegada

/

1
Es llegeix en minuts

Per primera vegada en la història de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, els alumnes podran decidir si fan l’examen en català, castellà o aranès. Així ho ha decidit el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), que recull el dret dels alumnes a triar l’idioma en què volen rebre els enunciats de les preguntes i respondre-les.

Una vegada identificats amb el DNI i després de presentar la matrícula de les PAU i les etiquetes amb què s’identifiquen, els estudiants hauran d’omplir un formulari anònim que els entregarà el personal de l’aula perquè decideixin si faran els exàmens en català, castellà o aranès.

Resolució judicial

Notícies relacionades

La iniciativa arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul·les les instruccions de la selectivitat del 2021, quan es va demanar als alumnes que diguessin a mà alçada qui volia fer l’examen en castellà. El TSJC va requerir que els exàmens s’havien d’entregar en català, castellà i aranès d’una manera que garantís l’anonimat dels alumnes en les seves eleccions.

Uns 40.000 estudiants catalans posen a prova els seus coneixements en les proves d’accés a la universitat a partir d’aquest dimarts i fins dijous.