UManresa llança el seu MBA executiu més internacional, dirigit a càrrecs directius amb projecció

Masterclasses des d’universitats americanes i europees de prestigi, el coneixement de l’associació industrial ‘amec’ i un viatge exploratori a un bressol de la innovació mundial són les grans incorporacions per al curs 2022-2023.

UManresa llança el seu MBA executiu més internacional, dirigit a càrrecs directius amb projecció
3
Es llegeix en minuts

Manresa es posiciona com a destinació alternativa per als estudis d’Empresa. UManresa (Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya) es consolida com un campus privat amb un nou enfocament per als seus estudis en clau d’escola de negocis. La darrera novetat s’adreça a directius i directives que busquen fer el pas endavant definitiu en la seva carrera professional: un MBA executiu que aporta una visió global de l’alta direcció amb una perspectiva internacional.

El curs vinent, UManresa llança el seu Executive MBA (Màster en Administració d’Empreses) més internacional, amb un programa basat en el desenvolupament de la capacitat d’anticipació, la innovació en el model de negoci, la gestió del talent, la transformació digital i l’ús del ‘big data’ per a la presa de decisions. El programa, de 10 mesos de durada en sessions concentrades en divendres i dissabtes alterns, es basa en una metodologia ‘learning by feeling’, orientada a experiències vivencials i emocionals per ancorar el procés d’aprenentatge.

Càrrecs directius amb vocació de lideratge i projecció internacional en l’alta direcció: aquest és el públic al qual va orientat específicament el nou MBA d’UManresa. Per això, el centre universitari no només ha buscat un format executiu que permeti la compaginació amb el dia a dia a l’empresa. També hi ha incorporat una metodologia i un contingut que milloren les competències professionals dels participants des del primer dia: eines d’autoconeixement, acompanyament personalitzat, reforç de competències clau, ‘teambuilding’, experiències emprenedores i, especialment, una metodologia de simulació única a Espanya.

La metodologia ‘learning by doing’ està orientada a experiències vivencials i emocionals per ancorar el procés d’aprenentatge

En aquest sentit, UManresa disposa de les instal·lacions de simulació d’empresa més innovadores de l’Estat: el CISARC, centre d’innovació en simulació on no només estudiants, sinó cada dia més empreses, entrenen habilitats com la negociació, la gestió de persones, la detecció de talent o els gabinets de crisi, entre d’altres. Aquesta orientació a la simulació, combinada amb una potent documentació d’estudis de cas, converteixen l’MBA executiu d’UManresa en, probablement, el més innovador del país.

Valor internacional 

Per primera vegada més enllà de les escoles de negoci tradicionals, un MBA executiu com el d’UManresa es penja l’etiqueta d’internacional. Ho fa per mitjà de la col·laboració amb quatre universitats especialitzades en estudis empresarials: Blas Pascal (Argentina), San Diego (Silicon Valley, Estats Units d’Amèrica), Vaasan Ammattikorkeakoulu (Finlàndia) i Richmann (Israel).

Docents d’aquests quatre centres impartiran masterclasses. A més, si ho desitgen, els participants podran completar el seu recorregut formatiu amb un viatge exploratori d’innovació en un d’aquests centres per tancar el programa. En aquesta experiència, els alumnes de l’MBA tindran l’oportunitat de conèixer les empreses i start-ups més innovadores de la regió. Serà el punt culminant d’un programa vehiculat al voltant d’estudis de cas, experiències reals i aplicació pràctica dels nous coneixements adquirits.

UManresa disposa d'instal·lacions de simulació d'empresa on entrenar habilitats com la negociació, la gestió de persones...

Ajuda professional

La recepció del nou model d’Executive MBA d’UManresa està obtenint adhesions des de diferents sectors productius. Un d’especialment significatiu és el de la indústria. L’associació de referència a Espanya en la indústria internacionalitzada, ‘amec’, ha tancat recentment un acord de col·laboració amb UManresa que inclou incorporar el seu coneixement en els nous factors de competitivitat en la dinàmica del màster.

Amec aportarà alguns dels seus experts, així com altres especialistes del seu cercle de col·laboració, en la impartició de classes de l’MBA. També facilitarà  contactes internacionals per a la preparació d’estudis de cas. Tanmateix l’aportació més significativa serà el seu ‘know-how’ en les noves capacitats que hauran d’aflorar a les organitzacions en els propers anys, fonamentat en els cinc pilars sota els quals ja investiga actualment l’entitat empresarial: anticipació, adaptabilitat, col·laboració, sostenibilitat i globalització.

Una escola de negocis que demana pas

Notícies relacionades

El nou MBA executiu internacional d’UManresa reforça el projecte de reformulació de tots el programes formatius de l’àrea d’Empresa que aquest campus universitari està duent a terme actualment. De fet, el curs 2022-2023, l’eix empresarial d’UManresa estrena edifici propi. Amb el nom d’UEmpresa concentrarà activitat formativa, de serveis i consultoria i serà un espai on els límits entre Universitat i empresa es desdibuixen per aportar, conjuntament, valor a l’entorn.

També continua evolucionant en la seva metodologia d’aprenentatge basada en l’aplicació pràctica i aplicable a l’ecosistema empresarial amb el qual manté un estret lligam, i posiciona el seu Programa Prèmium del grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) com el més atractiu per a l’alumnat que, a partir del segon curs, pot combinar l’estudi amb pràctiques remunerades en empreses de primer nivell.

Temes:

Màsters