ESDEVENIMENT ONLINE | ‘LA EDUCACIÓN IMPORTA’

L’escola no la canvia l’última llei educativa, la canvien pares i docents treballant en equip

Aquest dijous, a les 22.00 hora peninsular, s’emet un nou programa de l’esdeveniment ‘La educación importa’ | Grans experts ens donaran les claus per fer equip educatiu amb els mestres dels nostres fills

L’escola no la canvia l’última llei educativa, la canvien pares i docents treballant en equip
1
Es llegeix en minuts

El 82% dels professors creu que no se’ls respecta i el 85% pensa que els pares contribueixen que això succeeixi. Però, ¿què pensen els pares? ¿Hi estan d’acord? El 74% confirma l’opinió dels professors, considera que ells contribueixen que això passi. Són dades d’una investigació que vam realitzar fa escassos mesos i en la qual vam preguntar a més de 2000 persones sobre aquest assumpte.

Reconeguem-ho, en moltes ocasions sembla que mares, pares i docents juguéssim en equips contraris, que haguéssim de ficar la pilota a porteries diferents. Una cosa absurda, és obvi que juguem al mateix equip, amb un objectiu comú: el desenvolupament i benestar dels nens. I, per tant, hem d’actuar com un equip.

Diu la pedagoga Mar Romera al seu llibre ‘La escuela que quiero’ que l’èxit del sistema educatiu no el portaran els recursos ni les tecnologies. El triomf només arribarà a l’escola si ve de la mà de les persones que hi participen».

Notícies relacionades

L’escola dels nostres fills no la canviarà un ministre d’educació, ni una llei. En canvi, sí que la podrà canviar una directora o un director contagiant la resta de la comunitat educativa. O uns professors lluitadors, amants de la seva professió que donen cada dia el millor de si mateixos als seus vint o vint-i-cinc alumnes. Una escola també la poden canviar o millorar uns pares entossudits que la seva escola sigui la millor escola del món. L’escola la canvia, per tant, un autèntic equip educatiu format per mares, pares, docents, directors i directores, caps d’estudi... I pel mig, beneficiant-se dels gols d’aquest equip es troben els nens i nenes.

Però, ¿com s’aconsegueix fer equip educatiu? Les claus per fer-ho les obtindrem a l’últim programa d’aquest esdeveniment ‘online’ que compta com a convidat especial amb ROS i la col·laboració de la FUNDACIÓ PONS.