ESDEVENIMENT ‘ONLINE’ GRATUÏT

Ensenyar els nostres fills a dir «no» és fonamental

Avui, a les 22.00 hores, hora peninsular, s’emet un nou programa de l’esdeveniment ‘La educación importa’

Grans experts ens donaran les claus per ensenyar als nostres fills a comunicar-se de forma adequada com a garantia d’unes relacions personals saludables

2
Es llegeix en minuts

Sembla paradoxal, ¿oi? Ens passem la vida demanant als nostres fills que ens facin cas, protestant per la seva rebel·lia, i ara titulem un article dient que és important ensenyar-los a dir que no. Sí, i no és que sigui important, és fonamental. Es tracta d’ensenyar als nostres fills a expressar les seves necessitats, posar límits, i tot això sense fer mal als altres. Aquesta habilitat es coneix com ‘assertivitat’, i permetrà al nostre fill respectar els altres i respectar-se a si mateix. Ser capaç de dir que no i defensar el seu propi punt de vista, sense sotmetre’s ni sotmetre ningú.

D’assertivitat i de com ensenyar aquesta habilitat als nostres fills en parlarem al programa d’aquesta nit, però també del poder de la conversa, dels valors que porta implícits, saber mantenir una bona conversa (respecte, empatia, paciència, amabilitat...).

I és que, tot i que comunicar és la segona tasca que més freqüentment fem a la vida, després de respirar, a totes dues els dediquem poca atenció. Probablement, perquè són tasques aparentment fàcils, les fem sense pensar, amb inèrcia. No obstant, com asseguren els practicants de ioga, respirar conscientment és font de benestar i felicitat. El mateix passa amb la comunicació. La comunicació conscient ens pot ajudar a solucionar la majoria dels problemes de relació que tenim amb els altres, inclosos els nostres fills. I ensenyar els nostres fills a comunicar-se bé també els ajudarà en les seves relacions presents i futures.

Comunicar també és escoltar, tot i que moltes vegades ens oblidem de fer-ho. La comunicació només existeix si es comparteix. Per tant, requereix grans dosis d’escolta. D’escolta activa.

Que la comunicació sigui cada vegada més important en tots els ordres de la vida és un símptoma de progrés. La qualitat i la sofisticació de la comunicació són dues característiques que ens distingeixen als éssers humans de la resta d’éssers vius.

Notícies relacionades

Aprofitem aquesta qualitat, utilitzem-la de forma intel·ligent. Posem-la al nostre servei i ajudem els nostres fills a utilitzar-la com a eina que els permeti tenir millors relacions amb els altres i amb ells mateixos.

Comunicar bé és un art. Un art que podem ensenyar-los i que hem de fer-ho, i les claus per les obtindrem en el novè dels 10 programes d’aquest esdeveniment ‘online’ que compta amb la col·laboració de la FUNDACIÓ PONS i PENGUIN RANDOM HOUSE, sota el segell B de BLOK.

‘La educación importa para comunicarnos mejor’