ESDEVENIMENT ‘ONLINE’ ‘L’EDUCACIÓ IMPORTA’

¿Coneix el teu fill la diferència entre igualtat i equitat?

Aquest dijous, a les 22.00 hora peninsular, se celebra nou programa de l’esdeveniment ‘L’educació importa’

Grans experts ens donaran les claus per inculcar als nostres fills els valors i capacitats que els permetran construir un món més just

1
Es llegeix en minuts

El 2007, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 20 de febrer de cada any com a Dia Mundial de la Justícia Social. La justícia no és donar o repartir sense més ni més, és saber decidir a qui li pertany per dret el que es reparteix. I aquí entra en joc el concepte d’equitat, que no és el mateix que igualtat.

Equitat no és donar a tothom el mateix, és donar més als que tenen menys per així equilibrar les desigualtats. L’equitat, com veiem, és la base del l’Estat de benestar, que va néixer concretament a Alemanya entorn de l’any 1850. L’Estat de benestar és un conjunt d’accions portades a terme per part dels governs per aconseguir una redistribució més gran dels recursos, millorar el benestar general de la població i combatre la desigualtat, repartint els beneficis de manera més equitativa entre la població.

Ensenyar als nostres fills la importància de l’equitat és fonamental si volem continuar avançant en la construcció de societats més justes. Un món amb menys pobresa, sense discriminació, on tots tinguem els mateixos drets i oportunitats...

Notícies relacionades

Les claus per dotar els nostres fills dels valors i capacitats (com l’empatia, l’altruisme, la solidaritat...) per construir aquest món més just ens les donaran aquesta nit el formador i conferenciant Víctor Küppers, el catedràtic en Psicobiologia Luis Moya Albiol, la directora de l’ONG Educo Pilar Orenes, el pare Gonzalo Ruipérez, el filòsof David Pastor Vico i el mestre i pedagog Juan José Vergara.

Serà el sisè dels 10 programes d’aquest esdeveniment ‘online’, que compta amb la col·laboració de la FUNDACIÓ PONS i PENGUIN RANDOM HOUSE sota el segell Nube de Tinta.