‘LA EDUCACIÓN IMPORTA’

La igualtat de demà depèn de l’educació d’avui. ¿Estem preparats per a aquest repte?

Aquesta nit, a les 22 hores, nou programa de l’esdeveniment ‘La educación importa’

Grans expertes ens donaran les claus per educar en igualtat les nostres filles i fills

2
Es llegeix en minuts

Espanya ocupa el lloc número 11 en igualtat de gènere entre els països europeus de l’OCDE. I aquesta posició es deu, entre altres coses, que som un país on les dones dediquem 39,7 hores a la nostra ocupació principal en comparació amb les 33,9 que hi dediquen els homes. En canvi, dediquem 12,5 hores més que ells a treballs no remunerats, com les tasques domèstiques i la cura dels nens o persones dependents.

A més, el percentatge de dones que sol·licitem excedències per cura de fills és del 90%, segons dades facilitades per l’Institut de la Dona, mentre que el percentatge de pares que ho sol·liciten és un 8%.

I, tot i que la nostra participació en el món laboral ha crescut de manera estable en les últimes dècades, el Parlament Europeu treu els colors a Espanya posant el focus en la bretxa de gènere que hi ha en el mercat laboral. Una bretxa de gènere que inclou una bretxa salarial: a Espanya, els homes cobren de mitjana gairebé 6 mil euros més a l’any que les dones.

Però encara n’hi ha més. Espanya treu mala nota també en l’accés als llocs de decisió i poder. Per posar un exemple, les dones representem només el 22% del total dels llocs de direcció en les companyies més grans del nostre país. A Espanya, a més, es denuncien més de 1.000 agressions i abusos sexuals cada mes i, des de començament d’any, han sigut assassinades 9 dones en mans de les seves parelles o exparelles. Més de 1.000 des que es comptabilitzen aquestes morts, concretament des de l’any 2003. 

Notícies relacionades

Encara que sembli que no podem fer res per canviar aquesta situació, la veritable igualtat del demà depèn de l’educació d’avui. Només si eduquem nens i nenes que creguin i defensin la igualtat, podran construir una societat realment igualitària. 

Les claus per fer-ho ens les donaran la sociòloga i exdirectora de l’Institut de la Dona Marina Subirats, l’educadora social Marina Marroquí, la sociòloga i experta en violència de gènere en adolescents Carmen Ruiz Repullo, la psicòloga Sandra Molines, la investigadora i coordinadora del projecte europeu Women’s Legacy Ana López Navajas i l’escriptora i autora del llibre ‘Educar en el feminismo’ Iria Marañón. Serà al tercer dels 10 programes d’aquest esdeveniment ‘online’ que compta amb la col·laboració de la Fundació Pons.

L’educació importa per aconseguir la veritable igualtat de gènere

La igualtat de demà depèn de l’educació d’avui. ¿Estem preparats per a aquest repte?