CONFERÈNCIES I DEBATS

CaixaForum Barcelona de Fundació la Caixa obre el debat sobre la precarietat juvenil

L’esdeveniment pretén donar les claus de les vivències dels joves precaris, per intentar descobrir quines són les seves esperances i els seus somnis de futur

2
Es llegeix en minuts

Un informe recent de la Unió Europea posa de manifest que Espanya lidera la taxa d’atur juvenil amb un 40,9% d’atur, seguida de Grècia (amb un 33%) i Itàlia (amb un 29,5%). Aquests percentatges estan molt allunyats de la mitjana europea, que se situa en un 17,7% d’atur juvenil.

La precarietat dels joves, la gravetat dels quals al nostre país queda palesa en les xifres citades més amunt, és la temàtica que es tractarà avui –dins del cicle de conferències Joves Precaris – que tindrà lloc a CaixaForum Barcelona, de la Fundació la Caixa. Els organitzadors indiquen que, en un context caracteritzat pel desànim i el desencant en el qual abunden les distòpies, la pregunta que es planteja de manera intuïtiva es refereix a quin és el relat dels joves precaris respecte a les seves vides, quins són les seves esperances i els seus somnis. ¿Volen reproduir mimèticament la vida dels seus pares? ¿Desitgen transformar el sistema econòmic i social en el qual s’han format per convertir-lo en més just i equitatiu? ¿Què esperen de si mateixos? ¿Què esperen de les administracions, de les empreses, dels lideratges polítics?

Temàtiques

Fundació La Caixa organitza, en aquesta ocasió a CaixaForum Barcelona, l’interessant debat sobre la precarietat juvenil i com afronta el col·lectiu aquesta complexa situació, pràcticament sense parió a la resta d’Europa. Aquest debat, que tanca el cicle Joves Precaris organitzat per Francesc Torralba, filòsof i teòleg, es podrà seguir en streaming a les 18.30 en un accés online preparat específicament per als interessats. La xerrada anirà a càrrec de Marc Sanjaume, professor lector de Ciència Política de la UOC i Albert Jornet Somoza, investigador i professor de Literatura, que comptaran amb la participació d’Helena Rey i Irene Sánchez, així com de Paco Gavilán, responsable del Programa de Joves de Aldees Infantils SOS. De l’Administració estarà present Joan Lluís Climent, regidor d’Assumptes Socials de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca.

Objectius

Notícies relacionades

Es tracta d’enfocar la vida precària com a objecte de reflexió, d’analitzar la situació dels mil·lennistes i dels joves preparats i qualificats que no aconsegueixen situar-se amb estabilitat social i econòmica, en un escenari on joves filòsofs reflexionen sobre les seves condicions i sobre per què no funciona l’ascensor social.

La conferència es podrà seguir en streaming avui 26 de gener a les 18.30 hores a través de la plataforma digital que s’ha habilitat.

CaixaForum Barcelona de Fundació la Caixa obre el debat sobre la precarietat juvenil