TORNADA A L'ESCOLA

Confinats 338 alumnes i 275 educadors a Catalunya

Hi ha 18 grups en quarantena, inclòs un a l'escola més gran de la capital catalana

Una escola bressol, amb 20 nens, també ha hagut de tancar per un positiu

undefined53690609 pla mitj  on es pot veure una professora de l escola bressol200608132009

undefined53690609 pla mitj on es pot veure una professora de l escola bressol200608132009 / Oriol Bosch

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Dilluns el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja va avançar que en l’àmbit escolar aniran passant coses i s’aniran prenent decisions. Volia dir que la pandèmia obligarà a anar emmotllant l’ensenyament no només en l’ús de la mascareta, que continua sent obligatori a partir dels sis anys. També en el tancament d’escoles o el confinament de grups estables.

Aquest dimarts ja són 338 els alumnes (128 més que dilluns) i 275 els professionals vinculats a l’educació (12 més) que estan en quarantena per haver donat positiu o per haver estat en contacte amb un infectat. Aquesta xifra, la de portadors de la Covid-19, aquest dimarts ascendeix a 70 professors i resta de professionals que treballen a les escoles i 45 estudiants. Si es té en compte que a Catalunya hi ha 1,6 milions d’alumnes i 130.000 docents, els números no són per espantar-se. Quant als grups bombolla, ja n’hi ha 18 que passaran dues setmanes a casa. A Barcelona, per exemple, ha hagut de tancar una escola bressol de les Corts, la Petit Montessori de les Corts, amb 20 alumnes. 

Notícies relacionades

La secretària general d’Educació, Núria Cueva, ha actualitzat les dades a les portes de la seu de la conselleria, a la Via Augusta de Barcelona, on per cert no sembla que es noti, per l’elevat trànsit de l’artèria, que ja estan en marxa les sancions de la zona de baixes emissions. Ha explicat que l’institut de Terrassa tancat per una invasió de vespes encara no ha pogut obrir i que està lluitant, aula per aula, per aconseguir que els insectes marxin. Esperen poder tenir-ho tot llest aquesta mateixa setmana. Quant als 17 grups estables confinats, l’afectació està molt repartida: Barcelona, Badalona, Igualada, Torelló, Rubí, Granollers, Tarragona, Salou, Mollet i Girona. Lleida, ara per ara, se’n lliura. A la tarda s’ha conegut un altre positiu, en aquest cas a l’escola més gran de Barcelona, els jesuïtes de Sarrià, que augmenta la xifra de bombolles en quarantena a 18. 

Sobre l’escola bressol tancada, Betevé informa que un dels nens es va trobar malament dimecres de la setmana passada i divendres va donar positiu per coronavirus. La directora de l’escola bressol, segons adverteix la tele pública de Barcelona, afirma que ningú d’Educació es va posar en contacte amb ells per informar-los sobre com procedir, així que van optar per enviar un missatge als pares informant sobre l’inici de la quarantena.