Cinc estudiants comparteixen la nota més alta de la selectivitat a Barcelona

Dues noies i tres nois han tret un 9,90 en l'examen d'accés a la universitat

zentauroepp54274488 marti pau200728144016

zentauroepp54274488 marti pau200728144016 / Blanca Blay

3
Es llegeix en minuts
Efe / ACN

La nota més alta a les proves d’accés a la universitat (PAU) és de 9,90 en la fase general, que comparteixen dues noies i tres nois de les província de Barcelona, ha informat la Secretaria d’Universitats (SUR).

Les alumnes amb millor nota són Laia Marcos Cañal de l’INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet i Ada Munté Muñiz de l’INS Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallès.

Els alumnes amb la puntuació més alta són Pau Ortega Bartés de l’INS Antoni Pous i Argila de Manlleu, Gonzalo Plaza Arriola del Col·legi Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia, i Martí Sola Bertran, de l’INS Front Marítim de Barcelona.

Laia Marcos ha explicat que la seva nota final és un 13,96 i podrà entrar a estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona, que era la seva primera opció.

«El meu pare és físic i la meva mare arquitecta, i sempre m’han animat a estudiar assignatures relacionades amb la ciència», ha assenyalat la jove, tot i que assegura: «He acabat decidint jo què volia estudiar».

A quart d’ESO es va despertar la seva vocació per la ciència, recorda, i creu que «hi ha poques coses que puguin compensar tant com ajudar a una persona i curar-la si està malalta», ha expressat la jove, que ha estudiat a l’institut públic Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet.

També amb un 13,96 de nota final, Pau Ortega podrà estudiar el grau de Filosofia, Política i Economia que, de manera conjunta, imparteixen la Universitat Pompeu Fabra, Autònoma de Barcelona i la madrilenyes Carles III i Autònoma de Madrid.

«És un grau polivalent, i com que no tinc gaire clar a què dedicar-me i m’interessa tot, crec que pot obrir-me moltes portes», reflexiona aquest jove, que ha estudiat ESO i Batxillerat a l’institut Antoni Pous i Argila de Manlleu.

A més, és un grau «molt interessant des del punt de vista de la mobilitat», ja que part de la carrera s’estudia a Madrid, i en el seu cas s’haurà de desplaçar a la capital espanyola durant el segon curs, quan espera que «el tema de la pandèmia estigui controlat».

Com una de les matèries optatives aquest estudiant s’ha examinat de grec, una assignatura en la qual ha obtingut la nota mitjana més alta entre les específiques i que per a ell és «molt interessant perquè ensenya a pensar».

Nota de tall

Amb un 13,96, Martí Solá podrà accedir a una de les 20 places del doble grau de Física i Matemàtiques que ofereix la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB), amb una nota de tall de 13,4, «la més alta de Catalunya», ha ressaltat el jove a Efe.

«M’agraden les dues matèries, i per això em vaig decidir per aquesta carrera», ha explicat Martí Solá, que quan es van publicar les notes de selectivitat, divendres a la nit, es trobava amb uns amics i no va voler mirar-les, va preferir «dormir tranquil» i mirar el seu resultat l’endemà, al despertar.

Al Martí, el fet de quedar-se a casa pel confinament l’ha ajudat «en part» a l’hora d’estudiar.

La jove Ada Munté amb un 13,56, que ha estudiat a l’institut Arnau Cadell de Sant Cugat del Vallés, vol estudiar Comunicació Audiovisual a la Pompeu Fabra de Barcelona perquè li agrada «explicar històries» amb qualsevol format, ha explicat a Efe.

La jove reconeix que al principi els seus pares «no es van prendre gaire seriosament» els seus interessos, però ara, els sembla bé el que vol estudiar.

Per a l’Ada, el tercer trimestre virtual «va suposar aprofitar més el temps d’estudi a casa», mentre que la resta d’alumnes han afirmat que «prefereixen les classes presencials».

Notícies relacionades

Tots han coincidit a destacar la «dedicació i ajuda dels seus professors» al final de curs i que allargar un mes la convocatòria de selectivitat «va significar augmentar els nervis».

Les celebracions per la bona nota obtinguda «seran sobretot descansant», ja que la pandèmia limita la mobilitat i es reconeixen «esgotats», han coincidit

Temes:

Selectivitat