DEMANDA DE L'HOSPITALET, SANTA COLOMA, SANT BOI I CORNELLÀ

Alcaldes metropolitans reclamen al Govern mantenir les beques menjador durant l'estiu

Demanen aclarir com es pagarà l'ajuda que Educació ja ha anul·lat i que el Parlament va aprovar prorrogar

La Generalitat assegura que està analitzant la situació i recorda que afecta altres Administracions

zentauroepp52848590 05 04 2016 colegio  escuela  primaria  infantil  ni o  ni a 200319135323

zentauroepp52848590 05 04 2016 colegio escuela primaria infantil ni o ni a 200319135323 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Els alcaldes de Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà i Sant Boi de Llobregat han reclamat al Govern aquest dilluns que aclareixi com pensa mantenir les beques menjador durant els mesos d’estiu. Pel que sembla, segons denuncien, el Departament d’Educació ha ordenat als Consells Comarcals anul·lar aquesta ajuda que en l’últim trimestre es va entregar a través d’unes targetes moneder a conseqüència del confinament. Acabat el curs, acabada la prestació. Per això aquests municipis, acollint-se a la necessitat de mantenir aquesta cobertura a 144.000 alumnes en temps tan negres, pregunten a la Generalitat què pensa fer amb aquestes famílies fins que comenci el nou curs, el 14 de setembre. El Govern assegura que hi està treballant. 

Notícies relacionades

La seva reclamació se sutenta, a més, en la moció aprovada a mitjans de juny al Parlament per la qual s’insta a estendre les beques menjador més enllà del tancament d’escoles i fins que reobrin. Mantenir aquests ajuts suposa una inversió de 2,9 milions d’euros setmanals, prop de 30 milions en total que el Govern, és el que es va dir llavors, espera sufragar amb fons extraordinaris que haurien d’arribar de l’Estat. Aquella moció, presentada pel PSC, mateix partit que governa en aquestes quatre ciutats, insta la Generalitat a «donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables». Tot, amb el «manteniment de les targetes moneder o altres fórmules». Per tot això, els regidors reclamen a les conselleries d’Educació i Treball, Afers Socials i Famílies que informin sobre quins seran els seus passos a partir d’ara «per complir urgentment amb la resolució del Parlament». 

Un portaveu d’Educació recorda que les beques menjador com a tals acaben quan acaben les classes i avança que el Govern està buscant la fórmula per continuar mantenint aquesta ajuda a les famílies. En qualsevol cas, i fent menció a l’aprovat al Parlament, aquesta mateixa veu recorda que el pacte preveia que «totes les Administracions (Generalitat, Estat i municipis) garantiran aquest estiu l’alimentació a la infància vulnerable que rep alguna ajuda durant l’any, però no necessàriament a través de les beques menjador». O el que és el mateix: s’ha de veure d’on surten els diners.