MESURA D'EMERGÈNCIA

Educació comença a repartir ordinadors entre alumnes que no en tenen

La conselleria puntualitza que es tracta d'un préstec perquè puguin acabar el curs com els seus companys

Un alumno de tercero dela  ESO hace las tareas escolares con su ordenador en casa, el 14 de abril en Barcelona.

Un alumno de tercero dela  ESO hace las tareas escolares con su ordenador en casa, el 14 de abril en Barcelona. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Conselleria d’Educació ha iniciat aquesta setmana el repartiment de 22.000 dispositius amb connectivitat a internet als alumnes que no disposen de tecnologia per seguir el curs, que aquest dimarts s’ha reprès de manera virtual després de quatre setmanes sense classes presencials.

Segons la conselleria, es preveu que els alumnes comencin a rebre els dispositius a partir del pròxim dilluns, dia 20. Com a prioritat, començaran a rebre la tecnologia els alumnes dels centres de més complexitat de sisè de primària, quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius, ja que es tracta de cursos on es canvia d’etapa educativa i s’atorga títol acreditatiu a l’alumne.

Educació ha determinat que hi ha 55.000 famílies catalanes els fills de les quals no poden seguir el curs de manera virtual, ja sigui per falta d’ordinadors o per falta de connexió a internet, o els dos casos, i que es veuen perjudicats en el seu desenvolupament acadèmic.

Per això, després d’aquesta primera onada d’enviaments, Educació «es planteja dur a terme un segon enviament comptant amb les aportacions que s’esperen d’ajuntaments, consells comarcals i entitats, i depenent també dels resultats dels primers enviaments».

Paquet de connectivitat

Aquesta setmana, els centres educatius comunicaran els alumnes que rebran el paquet de connectivitat al seu domicili, segons les necessitats informades, diu Educació. Per fer arribar els paquets, els centres educatius s’obriran perquè treballadors de Telefónica puguin recollir els dispositius, que es reconfiguraran, s’empaquetaran de forma personalitzada i es transportaran al domicili de cada alumne.

Notícies relacionades

Educació ha aclarit que els paquets tecnològics són un préstec durant el període de confinament i s’hauran de tornar al centre educatiu el primer dia de tornada a les classes. De moment, Educació compta amb 20.000 paquets de dades i 2.000 més procedents del Ministeri d’Educació per als alumnes de batxillerat i FP, la capacitat dels quals és en tots els casos de 40 GB.

A més, Educació disposa dels dispositius que tenen connectivitat d’entre els 100.000 que hi ha als centres educatius i de 1.000 tauletes que ha facilitat la Fundació Telefónica, amb la col·laboració de La Caixa.