La Pompeu Fabra és la millor universitat d'Espanya, segons l'U-Rànquing
La Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques afirmen que el sistema universitari català és el més potent d'Espanya

jgblanco38869320 barcelona 13 06 2017 32 000 j venes catalanes inician este170613100156 /
El sistema universitari més potent pels seus resultats és el de Catalunya, seguit pel de Cantàbria i el de la Comunitat Valenciana, segons la sisena edició de l’U-Rànquing, el qual conclou que en docència i investigació les universitats espanyoles han millorat una mitjana anual del 4% entre el 2010 i el 2016.
A l’informe, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques, es consoliden en les primeres posicions quatre universitats públiques: Pompeu Fabra de Barcelona, Carlos III de Madrid i Politècniques de Catalunya i València.
U-Rànquing ha comparat 2.362 graus universitaris oficials de 928 escoles i facultats corresponents a 61 universitats públiques i privades.
Millora en el rendiment
Segons aquest estudi, el rendiment del sistema universitari des del 2010 ha augmentat tant en l’activitat docent (3,6 % anual) com investigadora (4,5 % anual), "malgrat les restriccions a la contractació i a la caiguda en els fons per a investigació".
En docència destaquen tres universitats privades –Deusto, Navarra i Nebrija– i la Politècnica de València, mentre que les universitats públiques catalanes consoliden les seves primeres posicions en els d’investigació i innovació.
Primera en investigació
Pompeu Fabra és primera en investigació, i Politècnica de Catalunya en les activitats d’innovació i desenvolupament tecnològic. En investigació se situen també en les primeres posicions l’Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid, Carlos III, Politècnica de Catalunya i Rovira i Virgili.
En innovació i desenvolupament tecnològic sobresurten també les Politècniques de Barcelona i València i la Carlos III.
Quant a les comunitats autònomes i prenent-ne 100 de referència de la mitjana del SUE, Catalunya assoleix un índex de rendiment de 120, Cantàbria 118 i la Comunitat Valenciana 108.
Per sobre de la mitjana hi ha Madrid, Navarra i les Balears (104), Aragó (103) i Galícia, que se situa a la mitjana.
D’altra banda, l’estudi conclou que les universitats mostren certa convergència: les que partien de posicions més endarrerides han millorat més de mitjana, en especial les privades i sobretot en investigació.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Acte a Barcelona Feijóo promet «més finançament» per a Catalunya si governa: «Sé que el necessita i el tindrà»
- ACTUALITAT BLAUGRANA El Barça planeja un homenatge a Messi per inaugurar el Camp Nou acabat
- Atacs al Govern Les saunes del pare de Begoña Gómez, el «míssil de flotació» llançat des de les clavegueres per Villarejo contra Sánchez: «Això el mata»
- EL FINANÇAMENT Montero proposa «federalitzar la gestió tributària» per a totes les comunitats «per igual» i no només per a Catalunya
- Cop al narcotràfic La Policia desmantella a Amposta el laboratori clandestí més gran d’èxtasi d’Espanya