Mas convocarà els partits i el sector educatiu per rebutjar "l'OPA hostil" que representa la 'llei Wert'

"Aquest país s'ha d'unir per fer una defensa tancada del nostre model educatiu i lingüístic", afirma el president

El president convocarà els partits i el sector educatiu per rebutjar l’OPA hostil que representa la LOMCE. / ALEIX MOLDES (ACN)

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que la setmana que ve convocarà els partits polítics i el món educatiu per defensar l'actual model d'immersió lingüística després de la presentació divendres del projecte de llei de reforma educativa (LOMCE) impulsat pel ministre José Ignacio Wert, i ha recalcat: "No abaixarem el cap davant aquestes 'opes' hostils que ens volen fer des de fora". Durant una visita al municipi de Torrelavit (Alt Penedès), Mas ha assegurat que s'enfrontarà als que volen "dividir" i "trencar la cohesió social" a Catalunya.

"Aquesta gent que ens vol dividir, que els nostres models es malmetin, que vol trencar la cohesió social, serà combatuda per vies democràtiques, però fins a les últimes conseqüències en defensa d'allò que ens hem guanyat amb la treball de molts anys", ha subratllat.

Pel president, a qui "se li fa una OPA hostil té legítim dret a defensar-se i nosaltres, amb tots els mitjans que tinguem al nostre abast, defensarem amb dents i ungles el nostre sistema educatiu" perquè "ens proporciona coneixement del nostre idioma propi des de fa molts segles, coneixement d'altres idiomes, i, a més, cohesió social".

En aquest sentit, el cap d'Executiu ha defensat que la immersió lingüística "intenta que tothom tingui les mateixes oportunitats, siguin de famílies de parla castellana o catalana".

Obert a les reformes

El president ha dit que està obert a les reformes i ha mantingut que des de Catalunya ja s'estan fent per lluitar contra el fracàs escolar, "començant a invertir la situació amb menys recursos dels que teníem i amb una gran implicació de tota la comunitat educativa". Per tant, ha insistit, "reformes sí, però 'opes' hostils contra l'escola catalana i contra el català i el nostre autogovern, no".

Notícies relacionades

Mas ha fet aquestes declaracions després que el Govern aprovés ahir la llei de millora de la qualitat educativa (LOMCE), que obliga la Generalitat a pagar un col·legi privat als alumnes que vulguin estudiar en castellà i no tinguin aquesta possibilitat als públics i els concertats.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, també ha assenyalat avui que el Govern català portarà al Tribunal Constitucional la LOMCE si no hi ha modificacions substancials en el seu pas pel Congrés.

Temes:

LOMCE