La Generalitat portarà al Constitucional la LOMCE si no es modifica

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, afirma que es tracta d'una llei que "en tant que preconstitucional és anticonstitucional"

1
Es llegeix en minuts

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assenyalat avui que el Govern català portarà al Tribunal Constitucional la nova llei de millora de la qualitat educativa (LOMCE) si no hi ha modificacions substancials en el seu pas pel Parlament. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha opinat que es tracta d'una llei que "en tant que preconstitucional és anticonstitucional".

Al seu parer, des de determinades forces polítiques de l'Estat "no s'ha entès ni es vol entendre que l'Estat espanyol està compost per diferents realitats nacionals i que algunes d'elles, com és el nostre cas, també estan dotades d'una llengua pròpia".

Notícies relacionades

El conseller entén que l'aplicació de la llei impulsada pel ministre José Ignacio Wert provocaria "dos països diferents". "La llei és un verdader atemptat a la convivència de Catalunya des d'aquesta perspectiva", ha sentenciat Espadaler.

El responsable d'Interior, per una altra part, ha subratllat que el que s'ha de posar en relleu és la llei consensuada que s'aplica a Catalunya.

Temes:

LOMCE