Tecnologies

La novetat del SEPE a l’hora de tramitar la teva prestació

Pels problemes que suposen el DNI electrònic, el certificat digital i CL@VE per a algunes persones, han afegit una nova manera d’ingressar al portal

sepe

sepe / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fer tràmits a l’Administració Pública és, gairebé sempre, un motiu de desesperació. Amb l’evolució de les noves tecnologies, els sistemes que es continuen utilitzant per a aquestes gestions són antiquats i solen ser molt complicats fins i tot per a les noves generacions.

I, tot i que amb molta lentitud, el Govern s’està intentant adaptar a les noves necessitats i incloent canvis per fer més fàcils alguns tràmits. Un dels problemes més bàsics a què s’enfronta la població és entrar a la plataforma amb el seu usuari, i és la novetat que han inclòs aquest 2023.

Fins ara, només hi havia tres opcions per identificar-se: amb un DNI electrònic, amb certificat digital o amb CL@VE. Un sistema a què moltes persones encara no s’han afegit, i que ha obligat l’Administració Pública a incloure un nou mètode: un formulari de presol·licitud amb verificació via SMS.

Notícies relacionades

«Quan emplenis el formulari de presol·licitud de prestacions, hi has d’indicar el número de telèfon mòbil perquè t’enviem un codi PIN d’un sol ús amb què podràs verificar la teva identitat», explica en un comunicat.

L’Administració Pública també s’ha encarregat de recomanar descarregar i guardar el justificant de la presol·licitud per si hi hagués cap dubte o incidència amb la gestió a fer.

Temes:

Govern