campanya de l’IRPF

¿Com podeu demanar cita prèvia per a la declaració de la renda 2020?

Tant per a l’elaboració per telèfon com per a la presencial és precís concertar dia i hora

¿Com podeu demanar cita prèvia per a la declaració de la renda 2020?
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La campanya de la renda 2020 va començar el 7 d’abril, però a mesura que avança s’arriba a noves dates importants i, en el cas de voler comptar amb recolzament per a l’elaboració de la declaració cal esperar encara uns dies, tant si és per a la confecció per telèfon, com si és presencial a les oficines d’Hisenda o d’entitats col·laboradores.

En tots els casos és precís concertar cita. Per a l’elaboració de les declaracions per telèfon mitjançant el pla ‘Li truquem’, no s’activa el servei de petició de cites fins al 4 de maig i comença a portar-se a terme a partir del 6 del mateix mes. Es pot sol·licitar fins al 29 de juny. La present campanya està marcada pel protagonisme dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) i l’ingrés mínim vital, que compliquen el tràmit especialment per a aquells que anteriorment no tenien l’obligació de presentar declaració.

¿Quins requisits cal complir?

Poden acollir-se a aquest servei els que hagin obtingut rendiments del treball fins a un màxim de 65.000 euros anuals, del capital mobiliari fins a 15.000, del capital immobiliari amb un màxim de dos immobles llogats o dos contractes de lloguer, guanys i pèrdues patrimonials subjectes a retenció, imputació del règim de rendes immobiliàries, rendiments d’activitats empresarials en mòduls i resta de guanys i pèrdues patrimonials (transmissió d’immobles incloent-hi la vivenda habitual, accions o altres béns) amb el límit conjunt de dues operacions. També si inclouen compensació entre cònjuges, deducció per doble imposició internacional, rendes exemptes amb progressivitat i regularització de clàusules terra, rectificatives i complementàries de l’exercici.

Y ¿com es pot sol·licitar?

Notícies relacionades

En el cas del pla ‘Li truquem’ es pot concertar dia i hora a través de:

  1. la web de l’Agència Tributària, en l’apartat ‘Cita prèvia de renda’ amb el DNI/NIF o DNI electrònic, certificat electrònic, la Cl@ve Pin o la referència,

  2. amb l’app Agència Tributària

  3. o bé a través dels telèfons 901 12 12 24 o 91 535 73 26 –automàtic–. També es poden utilitzar per anul·lar les cites concertades, així com els telèfons d’atenció personal 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores).

Si es tracta de la confecció de la renda en oficines de l’Agència Tributària, es pot concertar cita per al període que va del 2 al 30 de juny. Les cites es podran concertar des del 27 de maig fins al 29 de juny a través de:

  1. la web de l’Agència Tributària, en l’apartat ‘Cita prèvia de renda’ amb el DNI/NIF o DNI electrònic, certificat electrònic, la Cl@ve Pin o la referència, 

  2. amb l’app Agència Tributària

  3. o bé a través dels telèfons d’atenció personal 901 22 33 44 o 91 553 00 71 (de dilluns a divendres de 9 a 19 hores).