Campanya de l’IRPF 2021

¿Com es presenta la declaració de la renda per internet?

Aquest dimecres 6 d’abril comença el període per presentar els impresos ‘online’

¿Com es presenta la declaració de la renda per internet?
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La campanya de la renda 2021 ja ha començat. A partir d’aquest dimecres 6 d’abril, una de les dates clau de la campanya, es pot accedir a l’esborrany de la declaració de la renda per internet per validar-lo. En cas de tenir dret a devolució, cosa que sol succeir entorn de tres de cada quatre declaracions, com abans es presenti abans es cobrarà la quantitat retinguda de més.

Els ciutadans tenen fins a tres maneres diferents d’identificar-se per accedir a l’esborrany a través de la web de l’Agència Tributària:

Mitjançant un certificat electrònic o DNIE

Amb el sistema Cl@ve PIN (identificació, exclusivament per a persones físiques, que permet fer un gran nombre de tràmits electrònics).

A través del número de referència (s’obté mitjançant la casella 505 de la declaració de la renda del 2020).

El sistema més habitual sol ser el número de referència. Per a això, han d’entrar a la web o app de l’Agència Tributària i comunicar el seu número d’identificació fiscal (NIF), la data de caducitat del seu DNI o el número de suport del seu número d’identitat d’estranger (NIE). A més, hauran d’aportar l’import que apareix a la casella [0505] de la declaració de la Renda de 2020 –«base liquidable general sotmesa a gravamen»–.

Per tramitar i presentar la declaració de renda existeix el servei Renda Web, en la qual cal identificar i després consultar les dades fiscals, que serviran per a l’obtenció de l’esborrany de declaració que es genera a través del servei.

A l’efectuar la declaració per aquesta via, la majoria de les dades s’incorporaran de manera automàtica. Posteriorment, es poden modificar i/o incorporar noves dades si fos necessari.

Cal connectar-se a la web de la seu de l’Agència Tributària a internet, a l’adreça https://sede.agenciatributaria.gob.es/Sede/irpf.html, i accedir al servei de tramitació de l’esborrany/declaració.

Notícies relacionades

Si la declaració és a ingressar i el contribuent opta per la domiciliació bancària, ha d’ingressar el número de compte IBAN i, en el seu cas, les opcions de fraccionament del pagament. Si no es vol domiciliar el pagament, haurà d’efectuar l’ingrés i en la confirmació haurà d’indicar el Número de Referència Complet (NRC) que li proporcioni el banc. També podrà fer el pagament de manera simultània a la presentació de la declaració.

Si el resultat de l’esborrany de la declaració és a tornar o negatiu, el declarant haurà d’introduir el seu número de compte IBAN. Des d’Hisenda es recomana, abans de la confirmació, revisar les dades, ja que l’últim responsable de les dades és el contribuent.