Ramon Agenjo presidirà la nova etapa de Barcelona Global

El successor de Maite Barrera proposa quatre vicepresidents i inclourà en la seva comissió executiva Ainhoa Moll, directora editorial de Prensa Ibérica

Ramon Agenjo presidirà la nova etapa de Barcelona Global
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell de Supervisió de Barcelona Global va avalar ahir la candidatura de Ramon Agenjo, conseller i secretari del Consell d’Administració de Damm, per presidir l’entitat, a proposta de l’actual presidenta, Maite Barrera. Agenjo al seu torn ha donat a conèixer la seva comissió executiva, en la qual hi haurà quatre vicepresidències, que recauran en Michael Blackman, conseller delegat d’Integrated Systems Events (ISE), el saló més gran del sector audiovisual que se celebra a Barcelona; Carmina Ganyet, directora general corporativa de Colonial; Jaume Oliu managing director i fundador de Harvest Capital Management, i Daniel Puig, membre dels òrgans de govern de Puig i president del comitè executiu de la fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), que és l’únic que repeteix en el càrrec.

S’incorporen a la comissió executiva Ainhoa Moll, directora editorial de Prensa Ibérica; Maria Alsina, directora territorial de Caixabank a Barcelona; Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), i Ana Vallés, presidenta i directora de Sorigué. A més seguiran en la comissió executiva Héctor Bros (Cuatrecasas); Sergi Ferrer-Salat (Ferrer); Teresa Garcia-Milà (Barcelona School of Economics); Ana Godó (Grup Godó); Sergi Loughney (Grup Fundació La Caixa); Javier Pérez Tenessa (eDreams); Óscar Pierre (Glovo); Eloi Planes (Fluidra); Josep Lluís Sanfeliu (Asabys Partners); Josep Tabernero (Vall d’Hebron Institut d’Oncologia) i Carles Ventura (Banc Sabadell).

Assemblea general, el dia 26

El tràmit definitiu per aprovar la nova directiva es portarà a terme el pròxim dia 26 de juny en l’assemblea general de socis. El Consell de Supervisió que ha avalat aquest dimarts la candidatura està format pels representants dels socis protectors i un altre grup de socis en representació de la transversalitat de l’entitat. En la sessió d’avui han participat prop de 70 persones.

Notícies relacionades

A Agenjo, que ocuparà la presidència els dos anys previstos als estatuts, l’acompanyaran 20 professionals referents del món de les empreses, les finances, l’emprenedoria, la investigació, les ciències de la vida, la salut, la filantropia, l’acadèmia, la sostenibilitat, la cultura i l’acció social. El futur nou president ha destacat que Barcelona Global "és un gran actiu per a la ciutat" i s’ha compromès a seguir amb els temes clau de l’organització, com l’atracció i retenció de talent d’impacte; i l’impuls a l’activitat econòmica i el progrés social.

Barcelona Global està formada per més de 1.200 socis, dels quals 256 són empreses, centres d’investigació, emprenedors, escoles de negocis, universitats i institucions culturals de la ciutat, i 960 professionals que persegueixen fer de Barcelona "una de les millors ciutats del món per al talent d’impacte i l’activitat econòmica".