El BBVA finança l’eficiència energètica de pisos de Catalunya

El banc posa en marxa un simulador a la web per calcular les quotes del préstec

El BBVA finança l’eficiència energètica de pisos de Catalunya

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha posat en marxa un simulador a la seva web perquè les comunitats de propietaris puguin calcular la quota del préstec que serviria per millorar l’eficiència energètica dels habitatges i les zones comunes. Si es tracta d’una operació sostenible, el banc ofereix finançament a un tipus d’interès reduït. Si no ho és l’entitat bancària també ofereix finançament.

Els clients que aprofitin la iniciativa, tal com informa el banc, comptaran amb gestors especialitzats que assessoren en tot moment i que explicaran totes les subvencions possibles de la comunitat catalana a què es poden accedir, que podrien suposar fins a un estalvi del 80%.

Notícies relacionades

Una diferència important en el cas de comunitats de propietaris respecte als habitatges unifamiliars és que els projectes per empendre solen ser integrals, és a dir que sumen múltiples solucions. D’altra banda, les vivendes de particulars solen anar implementant mesures a poc a poc. L’execució de la reforma integral resulta més complexa no només per la dimensió que té, sinó també per un factor molt important, el consens de tots els veïns. Per a aquest tipus de projectes, el banc ofereix finançament amb una devolució fins a en 12 anys.

Per fomentar i avançar en la rehabilitació energètica del parc d’habitatges espanyol, el BBVA compta amb una xarxa específica per atendre les necessitats concretes de les comunitats de propietaris. Mark Eaves, director de Finançament de Comunitats de Propietaris del BBVA a Espanya, afirma que l’objectiu és "facilitar i acompanyar per portar a terme les obres que, en la gran majoria de casos, resulten complicades d’empendre perquè la seva envergadura requereix una gran inversió". Sense el finançament necessari, "aquesta transició seria molt més lenta en temps i en molts casos no seria possible", afegeix.