Farmacèutica

Reig Jofre inicia una nova etapa inversora en productes més rendibles

Reig Jofre inicia una nova etapa inversora en productes més rendibles

ACN / JOSEP MOLINA

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Reig Jofre, la farmacèutica catalana de la qual la família fundadora controla el 63,5% del capital, emprèn una nova etapa inversora, segons va explicar ahir el seu conseller delegat, Ignasi Biosca, després de celebrar la junta d’accionistes. Després de contenir el deute, que en l’actualitat suposa tot just 1,6 vegades el resultat d’explotació, fins als 55,8 milions d’euros, és moment més de "noves inversions que de reducció de deute" per virar cap a la fabricació de productes de base biotecnològica, de més rendibilitat, i deixar de produir els que atorguen menys marge, va afirmar.

La companyia va arribar a la seva cota de passiu més elevada el 2021, però, tot i així, amb prou feines arribava a tres vegades el resultat d’explotació, una xifres que, segons assenyala Biosca, són "històriques". Un exemple de la seva estratègia actual és la inversió de 5,8 milions en la companyia biotecnològica Leanbio, amb instal·lacions previstes a Sant Quirze del Vallès, i augmenta la seva participació fins al 24%. L’objectiu és "la integració vertical en el desenvolupament, caracterització i producció de principis actius de base biotecnològica".

Un 16% més de beneficis

Notícies relacionades

L’empresa va guanyar l’any passat 9,4 milions d’euros, el 16% més, i va arribar als 316 milions de facturació, amb una alça del 17%. Biosca, que va coler recordar l’increment de costos de matèries primeres que ha afectat el sector i al qual se sumarà ara el de costos salarials recollits en el conveni de química, va alertar del risc que es deixin de fabricar a Espanya medicaments considerats essencials, però els preus dels quals no augmenten des de fa anys. En el cas de Reig Jofre, un exemple en són els antibiòtics que es produeixen a la seva planta de Toledo.

L’objectiu, va afegir, és "la migració de productes de base química als de base biològica". Al seu torn, va admetre que treballen en un nou pla estratègic per reforçar la internacionalització.