Qualificació creditícia

Moody’s millora la perspectiva del deute de Catalunya

La decisió es produeix setmanes després que Fitch elevés la nota de la Generalitat

Qui ha de pagar el rescat_MEDIA_2

Qui ha de pagar el rescat_MEDIA_2 / leonard beard

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Fitch Ratings ha decidit millorar la nota de crèdit del deute a llarg termini de la Generalitat a l’elevar-la de BBB- a BBB. Aquesta decisió, la primera revisió a l’alça del nivell de solvència de l’administració catalana en més de dos anys, es recolza que els mecanismes de suport de l’Estat per a les autonomies, com el fons de liquiditat autonòmica (FLA), s’han convertit en estructurals, després d’una dècada de funcionament.

Notícies relacionades

La mesura presa per Fitch, que entrarà en vigor el pròxim 15 de març, reforça la que va anunciar el desembre passat DBRS Morningstar que, no va elevar la nota, però va millorar la seva perspectiva d’«estable» a «positiva», cosa que sol ser un pas previ a millorar la qualificació. Amb aquesta nova avaluació, el deute de la Generalitat puja un nou esglaó dins del denominat «grau d’especulació», que encara suposa cert nivell de risc d’impagament, i s’allunya una mica més de la categoria dels bons porqueria, els que tenen pitjor nota i menor valoració.

L’agència considera que «la liquiditat consistent i forta» proporcionada pel govern central a les autonomies des de fa 10 anys «continuarà» al llarg del període que cobreix la qualificació creditícia. La nova nota per al deute a llarg termini de Catalunya és la mateixa que Fitch atorga a països com Bulgària, Xipre, Hongria, Indonèsia, el Kazakhstan i el Perú.

Temes:

Govern