Catalunya és la comunitat on el 2023 Transports va invertir més

Puente avança que el seu ministeri va executar inversions per 1.850 milions a la comunitat, el 83% del pressupostat

Catalunya és la comunitat on el 2023 Transports va invertir més

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El ministre de Transports, Óscar Puente, va avançar ahir que el seu ministeri va executar inversions a Catalunya en el conjunt del 2023 per un total de 1.850 milions d’euros. La dada avançada pel ministre en la sessió de control del Senat representa entorn del 83% de les inversions pressupostades el 2023 per la cartera de Transports i les empreses i organismes autònoms dependents per a Catalunya, en l’entorn dels 2.210 milions d’euros.

"Catalunya és la comunitat autònoma on més ha invertit el ministeri que jo dirigeixo", va dir Puente a la senadora Sara Bailac, d’ERC, que havia retret al ministre el baix nivell d’execució d’inversions de l’Estat a Catalunya.

"Aquest Govern executa a Catalunya més que en altres llocs", va respondre el ministre. Des del seu punt de vista, a Catalunya fa falta una "reflexió col·lectiva" sobre "per què costa tant emprendre a Catalunya projectes en benefici de tota la ciutadania". "No parlo només de l’ampliació de l’aeroport. Fins i tot en l’última variant o rotonda ens trobem amb una conflictivitat a l’hora de prendre decisions que no és tan intensa en altres territoris, i tot això provoca que inversions previstes per a un any acabin desplaçant-se uns mesos o uns anys", va respondre Puente a la senadora d’Esquerra.

Bailac va retreure al Govern central "falta de voluntat política" per traspassar l’execució d’inversions a la Generalitat, que, segons va dir, aconsegueix executar el 86% de les seves previsions. La senadora d’ERC també va reclamar al Govern crear un fons de 5.000 milions que, segons els arguments de la senadora, és la suma de les quantitats no executades a Catalunya des del 2015.

Notícies relacionades

Dada provisional

Segons les dades de la Intervenció General de l’Estat, el Pressupost de l’Estat del 2023 va incloure inversions territorializadas a Catalunya per un total d’una xifra pròxima als 2.300 milions d’euros. D’aquest total, la major part (uns 2.210) pertanyen a l’òrbita del Ministeri de Transports (que inclou empreses públiques i organismes autònoms dependents). La dada "provisional" d’execució aportada pel ministre Puente, de 1.850 milions, equival al 83% de la inversió pressupostada en l’òrbita de Transports.

Temes:

Govern