Reforma de les pensions

Preacord de Danone amb els sindicats per tancar Parets a finals d’any

Preacord de Danone amb els sindicats per tancar Parets  a finals d’any
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de Danone i els sindicats van arribar a un principi d’acord ahir per certificar l’expedient de regulació d’ocupació (ero) i el tancament de la planta de Parets del Vallès (Vallès Occidental). Després de diverses hores de mediació a la seu del Departament de Treball, va sortir la fumata blanca. Les parts van acostar prou les posicions per desconvocar els 11 dies de vaga que van començar el cap de setmana passat i estava previst que s’allarguessin fins a Setmana Santa. Fonts tant de l’empresa com dels sindicats van confirmar el preacord.

Els 157 treballadors que ocupa Danone a Parets hauran ara de decidir si ratifiquen o no les condicions pactades entre els sindicats i la direcció demà. Atès que el preacord arriba avalat per tots els representants del comitè d’empresa, presumiblement serà així. Danone posarà punt final a la seva història a Catalunya, almenys pel que fa a la producció de lactis. El tancament preacordat amb els sindicats serà el pròxim 31 de desembre, prorrogable fins al primer trimestre del 2025.

Recol·locació i sortides

Gran part dels productes –Oikos, Alpro i Vitalínea– que fins ara es feien a Parets passaran a fer-se a la planta que té Danone a Aldaia (València). I part dels empleats de Parets seguiran aquest mateix camí. L’empresa ha ofert recol·locar un total de 37 empleats a la factoria valenciana.

Notícies relacionades

La resta de treballadors, o bé es prejubilaran –concretament s’han prepactat sortides a partir dels 55 anys, cosa que beneficiarà 33 persones– o bé marxaran de l’empresa amb una indemnització i dret a recol·locació a través d’una consultora externa.

Conclouen així una mica més de dos mesos de converses, iniciades el 12 de gener, quan la direcció de Danone va reunir la plantilla de Parets per comunicar-los oficialment la seva intenció de vendre’s la factoria.