Licitació

La Generalitat pensa ingressar 400 milions en 25 anys amb el circuit d’Idiada

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat espera ingressar de 375 a 400 milions d’euros amb el nou contracte de gestió de l’Idiada, la instal·lació per a proves del sector de l’automòbil, al llarg de 25 anys. Aquesta suma procedirà dels quatre milions de cànon que percebrà i els dividends i rendiments lligats als resultats d’aquesta societat en què participa. La Direcció General de Patrimoni va publicar ahir la licitació pública per a la venda del 80% d’Idiada Automotive Technology, la societat que explota les instal·lacions del Baix Penedès, per quan venci el contracte actual, actualment en mans de Applus+ i vigent des del 1999. Una vegada els títols passin a mans de la Generalitat s’adjudicaran per 25 anys a qui guanyi el concurs per un mínim de 238 milions, una suma millorable que s’embutxacarà l’administració, tal com va acordar el Consell Executiu la setmana passada. Aquest negoci va suposar per a Applus+ l’any passat una facturació de 327 milions, segons va informar la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Notícies relacionades

Amb aquesta operació el Govern espera que creixi l’activitat d’aquestes instal·lacions, "que generen ocupació de qualitat i un impacte econòmic significatiu al Penedès i que situa Catalunya a l’avantguarda de la innovació en el camp de l’automòbil a nivell internacional". Un altre dels objectius és potenciar la recerca, el desenvolupament i la innovació (R+D+i) i la formació en el sector i la zona geogràfica on hi ha l’Idiada, així com també les inversions a Catalunya". Amb aquesta fórmula, aquest actiu considerat estratègic es manté "en l’esfera patrimonial de la Generalitat".

L’Idiada, inaugurat el 1994, és un circuit de proves independent ubicat al terme municipal de Santa Oliva, al Baix Penedès. Compta amb una sèrie d’instal·lacions que permeten simular el comportament dels vehicles en diferents condicions.

Temes:

Govern