La protesta d’agricultors a Madrid reuneix menys assistents

Els organitzadors esperaven ajuntar 10.000 manifestants i 1.500 tractors, però només hi va haver 450 persones i 78 vehicles

La protesta d’agricultors a Madrid reuneix menys assistents

PAULA BLANCo

1
Es llegeix en minuts

Per tercera vegada en un any, l’associació d’agricultors Unió d’Unions va congregar ahir el sector primari a Madrid per protestar davant els ministeris que, segons el seu parer, estan posant traves al camp: els de Transició Ecològica i Agricultura, Pesca i Alimentació. Però aquesta vegada no hi va haver tanta afluència com en mobilitzacions anteriors. L’organització va rebaixar la xifra d’assistents a 1.000 agricultors i 120 tractors, menys de les 10.000 persones i els 1.500 vehicles agrícoles que s’esperaven al passeig de la Castellana. Per la seva banda, la Delegació del Govern va comptar un total de 450 persones i 78 tractors.

Notícies relacionades

La majoria dels manifestants procedien de Castella-la Manxa, Madrid i Castella i Lleó, tot i que també hi havia banderes de València i Astúries. Sota el lema Ens continuen sobrant els motius i amb cartells com el No a l’agenda 2030, Per un món rural viu sense almoines o Sobren papers, falten solucions, la caravana va tornar a portar fins al centre de Madrid reivindicacions com ara la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC), la imposició de clàusules mirall i la prohibició efectiva de les vendes a pèrdues, inclosa en la llei de la cadena alimentària.

El coordinador estatal d’Unió d’Unions, Luis Cortés, va assegurar que l’acord comercial Mercosur "no s’aprovarà en aquestes condicions". En la protesta es van exigir mesures per al camp més enllà dels "pedaços" presentats en forma de 18 mesures pel ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.