Política Agrària Comuna

Brussel·les eximirà els petits agricultors del control ambiental

El Govern destaca que la proposta de Von der Leyen incorpora les peticions d’Espanya

Brussel·les  eximirà els petits agricultors del control ambiental

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea vol eximir de controls i sancions relacionats amb els requisits mediambientals que s’han de complir per accedir a ajudes de la Política Agrària Comuna (PAC) a les petites explotacions agràries, de menys de 10 hectàrees, per alleujar encara més la càrrega administrativa del camp. Així ho va avançar la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, al primer ministre polonès, Donald Tusk, en una conversa telefònica prèvia a la presentació formal de la proposta.

Menys càrrega administrativa

Una vegada coneguda la proposta, el Ministeri d’Agricultura va informar que ha enviat a les comunitats autònomes una proposta per a la revisió del pla estratègic de la PAC a Espanya, un document que ja incorpora les flexibilitats plantejades per la Comissió Europea, que, segons recorda el departament que dirigeix Luis Planas, "recull les principals peticions fetes per Espanya en la reunió de ministres d’Agricultura del 26 de gener".

Notícies relacionades

El principal objectiu d’aquestes propostes legislatives és alleujar la càrrega administrativa per als agricultors de la UE i donar als productors i als estats membre més flexibilitat per complir determinades condicions mediambientals, segons va traslladar Von der Leyen al líder polonès. Tot això està subjecte ara a l’aprovació definitiva de la mateixa Comissió i de la ratificació del Parlament Europeu.

Amb tot, la Comissió assegura que això no comprometrà el nivell general d’ambició respecte als objectius de protecció mediambiental i climàtica de la política agrícola de la UE. Aquesta nova mostra de solidaritat amb el sector se suma a la relaxació dels requisits mediambientals associats a les ajudes de la PAC que ja va anunciar l’Executiu comunitari a finals de febrer amb l’ànim d’apaivagar les mobilitzacions del camp a tot just tres mesos de les eleccions europees.