Junta general d’accionistes

El BBVA confia en un 2024 "encara millor" que l’any rècord passat

Torres remarca que el banc va guanyar més d’11 milions de clients el 2023 i que el mercat reconeix les "fortaleses" de l’entitat

El màxim dirigent destaca la capacitat de la seva entitat de combinar creixement amb rendibilitat

El BBVA confia en un 2024 "encara millor" que l’any rècord passat

el PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, confia que el 2024 sigui "encara millor" per al banc que el 2023, un any que va qualificar d’"històric", amb els seus "millors resultats fins ara". A més, va destacar que el mercat reconeix les "fortaleses" de l’entitat i que la seva capacitat de "combinar creixement i rendibilitat els diferencia" dels seus competidors. "Avui som un banc més gran i més fort que fa un any", va remarcar el màxim dirigent de l’entitat bancària.

Torres va fer aquestes manifestacions a Bilbao amb motiu de la junta general d’accionistes del BBVA que es va celebrar ahir al Palau Euskalduna. El president del BBVA va assenyalar que el 2023 ha sigut "un gran any" per a l’entitat, en el qual han creat "valor per a tothom, clients, empleats, accionistes i la societat en el seu conjunt". En aquest sentit, espera que l’any 2024 sigui "encara millor" que aquest anterior exercici.

Contribució al progrés

En el seu balanç del passat exercici, Torres va remarcar que l’any passat van sumar més d’11 milions de clients nous i van incrementar el crèdit gairebé un 8%. El president de l’entitat va afegir que el finançament a famílies i empreses és la "contribució més gran del banc al progrés de les societats" en les quals són presents. Així mateix, va assegurar que el 2023 ha sigut "un any històric, amb els millors resultats fins ara" (8.019 milions d’euros de benefici) i són "al capdavant a Europa en rendibilitat i eficiència", va valorar.

Segons va destacar, el mercat "reconeix aquestes fortaleses". "La capacitat del BBVA de combinar creixement i rendibilitat ens diferencia dels nostres competidors", va afegir.

A més, va manifestar que el banc "genera més valor que mai per als seus accionistes", d’una banda, amb la pujada del preu de l’acció del 81% des de gener del 2023 i, d’altra banda, amb la distribució de més de 4.000 milions d’euros, la meitat del benefici del 2023 als accionistes, com es va proposar a la junta prevista a Bilbao. "Avui som un banc més gran i més fort que fa un any, capaç d’entregar millors resultats als nostres accionistes i tenir més impacte en la societat. Gràcies a les nostres fortaleses i a la nostra estratègia basada en la innovació i en la sostenibilitat i compromís del nostre equip, confiem que el 2024 serà encara millor que el 2023", va acabar.

Ràtio de rendibilitat en el 17%

El conseller delegat del BBVA, Onur Genç, va manifestar al seu torn que el banc ha d’evitar ser autocomplaent malgrat les bones perspectives que tenen per al negoci aquest any.

Notícies relacionades

"Tenim molta feina a fer. No podem ser autocomplaents. Els competidors són molt forts en tots els mercats en els quals som presents, però com han vist, la nostra actuació davant la competència ha sigut realment excepcional", va dir l’executiu durant la seva intervenció a la junta general d’accionistes. "L’any 2023 ha sigut un gran any per al BBVA, i creiem que el 2024 serà encara millor [...] Esperem que el nostre benefici atribuït creixi aquest any. Això ens permetrà millorar la nostra ràtio de rendibilitat per sobre del 17% i la d’eficiència per sota del 42%", va afegir en aquest sentit Genç.

En aquesta línia, el primer executiu del banc va destacar el "fort creixement" en els préstecs i el fet que la ràtio de rendibilitat també hagi millorat.

Temes:

Bilbao BBVA