El Govern vol compensacions de l’empresa del fiasco de les oposicions

El Govern vol compensacions de l’empresa del fiasco de les oposicions
1
Es llegeix en minuts
GABRIEL UBIETO

La Generalitat ha rebut l’aval jurídic per procedir a rescindir el contracte amb l’empresa Cegos, a qui li va encarregar l’organització de les oposicions del 29 d’abril i que van derivar en un caos generalitzat. Aules plenes, acusacions de copiar, mòbils sota els pupitres i altres incidències van marcar un dels exàmens més massius celebrats fins a la data per accedir a una feina a la Generalitat.

Un total de 13.534 persones es van veure afectades i van haver de repetir les proves, en una polèmica que va tacar la imatge de la Generalitat, va encendre l’oposició i i els sindicats i va acabar derivant en el cessament de la llavors directora general de Funció Pública. Ara, l’Executiu ultima els tràmits per reclamar a Cegos indemnitzacions que són "milionàries", segons apunten fonts de la Conselleria de Presidència.

Notícies relacionades

Des de fa mesos el Govern esperava la resolució de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat, un alt òrgan consultiu que finalment ha donat el seu vistiplau a resoldre el contracte administratiu amb Cegos España Learning & Development, SA. El 29 de febrer aquesta comissió va fer públic el seu dictamen, en el qual considera que la Generalitat ha procedit fins ara de manera correcta i pot rescindir el contracte amb Cegos. La suma d’aquest ascendia a 1,5 milions d’euros, que l’empresa no va arribar a cobrar. De moment, la Generalitat de Catalunya procedirà a requisar-li la fiança de 61.886 euros que va dipositar la societat al presentar-se a l’adjudicació pública.

El dictamen de la Comissió Jurídica Assessora avala el procediment de la Generalitat i dona per bo el seu informe, que acredita un "caos organitzatiu" responsabilitat de Cegos. També dona veracitat al fet que l’empresa va subcontractar part de la revisió dels exàmens a una altra empresa, Grupo Dara, una cosa vetada explícitament en l’adjudicació pública.