Els funcionaris esperen cobrar la pujada del 2% a l’abril o el maig

El salari de més de tres milions de treballadors públics es revaloritzarà abans de l’aprovació dels Pressupostos

Els funcionaris esperen cobrar la pujada del 2% a l’abril o el maig

Fernando Sánchez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central aprovarà la pujada salarial del 2% prevista aquest any i encara pendent per als empleats públics sense esperar els pressupostos generals de l’Estat (PGE). Així ho va confirmar ahir el ministre de Transformació Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, en la roda de premsa posterior del Consell de Ministres. Més de tres milions d’empleats públics estan pendents de la revalorització dels sous, ja que d’aquesta decisió no sols depenen els empleats de l’Estat, sinó també els dels ajuntaments i serveis gestionats per les autonomies, com la Generalitat.

L’aprovació oficial de l’increment retributiu anirà lligat a una esmena afegida al reial decret de mesures davant la crisi derivada de la guerra a Ucraïna. Cosa que accelerarà la seva entrada en vigor, ja que la negociació dels nous comptes públics encara es troba en una fase molt embrionària. No obstant, la convalidació del reial decret i l’esmena encara no té data concreta i diferents fonts sindicals consultades confien a poder veure-la materialitzada en la nòmina d’abril o la de maig.

Notícies relacionades

Des de l’1 de gener

Sigui en la nòmina d’abril, en la de maig o posteriors, el que és segur és que l’increment retributiu serà amb efecte retroactiu a 1 de gener del 2024, cosa que obligarà les administracions a abonar una pagueta compensatòria amb l’equivalent als mesos en els quals no s’hagi aplicat la pujada. De moment en seran tres segur: gener, febrer i març.