Sector en crisi

El camp català segueix la protesta tot i l’aval del Parlament a la renda agrària

UP lamenta que no tiri endavant una distribuïdora pública 

La Cambra aprova anticipar diners a joves agricultors fins que hi hagi la prestació

El camp català segueix la protesta tot i l’aval del Parlament a la renda agrària
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unió de Pagesos (UP), el sindicat majoritari en el camp català, mantindrà les mobilitzacions iniciades al febrer, amb accions puntuals la setmana que ve en diferents punts de Catalunya i amb una nova protesta el 17 de març a Madrid, juntament amb la resta d’organitzacions que integren la Unió d’Unions. El coordinador nacional d’UP, Joan Caball, va explicar, a la sortida del ple monogràfic que el Parlament dedica aquesta setmana al camp, que les protestes que es faran a Catalunya seran sorpresa, tot i que va apuntar que aquesta vegada l’objectiu serà el sector de la distribució alimentària.

Notícies relacionades

El grup d’ERC al Parlament va aconseguir tirar endavant ahir, en la votació de les propostes de resolució del ple monogràfic, una de les seves mesures estrella, la creació d’una renda bàsica agrària per impulsar la incorporació de joves pagesos.

Però no va aconseguir prou suports per aprovar la posada en marxa d’una empresa distribuïdora pública d’aliments, que hauria ajudat a regular els preus que perceben els agricultors i ramaders catalans pels seus productes. Però un dels èxits d’aquesta sessió va ser la proposta, transaccionada entre el PSC i Junts, i avalada per ERC, els Comuns i la CUP, d’habilitar un sistema d’avançaments econòmics per a la incorporació de joves.

Temes:

Agricultura