Aerolínies

La Comissió "para el rellotge" en la compra d’Air Europa per Iberia

L’Executiu comunitari recorre al mecanisme que li permet recollir informació addicional sense consumir el temps reglamentat

La Comissió "para el rellotge" en la compra d’Air Europa per Iberia

Sara Ledo S. Martinez

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea ha "parat el rellotge" en la seva anàlisi de l’operació de compra d’Air Europa per part d’Iberia, segons van informar fonts d’aquesta aerolínia i va confirmar l’Executiu comunitari. Aquest instrument (stop the clock, en anglès) s’utilitza de manera habitual en aquest tipus de processos i serveix per recollir informació addicional sense consumir el temps reglamentat. L’estiu passat Brussel·les va posar en marxa el mateix mecanisme en la fusió Orange-MásMóvil, que s’acaba d’aprovar.

Notícies relacionades

"Podem confirmar que l’1 de març la Comissió Europea va aturar el rellotge en la seva investigació sobre l’adquisició d’Air Europa per IAG, amb efecte des del 9 de febrer. El rellotge de les investigacions pot suspendre’s si les parts no faciliten a temps una informació important que la Comissió els ha sol·licitat dins del termini previst. Una vegada la facilitin, el rellotge es posarà de nou en marxa i el termini legal de la decisió de la Comissió s’ajustarà en conseqüència", va explicar una portaveu de l’Executiu comunitari. Inicialment, el termini previst expirava el pròxim 7 de juny.

La decisió de Brussel·les coincideix amb la investigació a Espanya relacionada amb el cas Koldo i que implica tant Iberia com Air Europa en la possible compra de mascaretes. Segons la mateixa portaveu de l’Executiu comunitari, la decisió de Brussel·les d’aturar la investigació no té cap relació amb el cas. "No existeix cap vincle amb el possible cas de corrupció", va dir a aquest diari.

Temes:

Iberia