Resultats del 2023

Grifols redueix el 72% el benefici i s’enfonsa el 35% a la borsa

La multinacional catalana, subjecta a una investigació de la CNMV, va registrar un rècord d’ingressos, amb 6.592 milions

Grifols redueix el 72% el benefici  i s’enfonsa el 35% a la borsa
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Grifols va obtenir l’any passat un benefici net de 59 milions el 2023, cosa que suposa un 72% menys que el 2022. La multinacional catalana d’hemoderivats, sotmesa a una tempesta borsària el mes passat després de la difusió d’un informe de Gotham City que denunciava suposades pràctiques comptables per reduir el pes del seu deute, va explicar que "excloent les despeses extraordinàries relacionades amb els costos de reestructuració, el benefici net assoliria 206 milions d’euros".

Notícies relacionades

A la borsa no han provat bé els resultats ni les explicacions de la companyia i les accions, que havien arribat a 11,60 euros, han cedit terreny fins a caure gairebé el 35%, fins als 7,584 euros. Ahir es va conèixer una informació d’Expansión, segons la qual una filial de Grifols va distribuir el 2023 un dividend de 266 milions d’euros a Scranton, la societat en la qual hi ha la família Grifols i que estaria al darrere de les suposades maniobres comptables del grup. La filial BPC Plasma, adquirida el 2018, va ser venuda després a Scranton, tot i que el grup assegura que no va suposar sortida de caixa.

La companyia, que es troba pendent d’una investigació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), destaca l’evolució dels seus ingressos que, amb 6.592 milions, van augmentar l’11% i el resultat d’explotació ajustat, de 1.474 milions, amb una alça del 26%, "amb un clar progrés cap a una ràtio de palanquejament de 4x".