La protecció del mar inspira la creació de noves empreses

Els emprenedors d’economia blava del BlueTech Port presenten les seves innovacions i experiències ja en marxa

La protecció del mar inspira  la creació de noves empreses

GLÒRIA AYUSO

1
Es llegeix en minuts
Glòria Ayuso
Glòria Ayuso

Periodista

Especialista en economia i sostenibilitat, economia blava, transició cap a una economia descarbonitzada.

ver +

L’augment de la conscienciació sobre la necessitat de recuperar la biodiversitat i protegir l’oceà dels abocaments i la sobreexplotació està motivant la creació d’empreses emergents que tracten sobre la seva protecció des de molt diferents àmbits. Així es va posar en evidència durant la presentació a 4YFN d’algunes de les iniciatives emprenedores assentades al BlueTech Port, l’espai d’innovació que impulsa el Port de Barcelona i ubicat al Moll 01 de Tech Barcelona.

Notícies relacionades

La recollida de dades del mar i la cura del medi ambient es complementen en la iniciativa que impulsa SeaBoats. Aquesta empresa ha desenvolupat un robot autònom de tot just un metre de longitud que és capaç de mesurar la qualitat de l’aigua, inspeccionar infraestructures i crear mapes. Els robots, a més, estan adaptats per recollir escombraries marines, abordant la creixent amenaça dels microplàstics als oceans.

Acostar el mar als ciutadans d’una manera lúdica per obtenir una mirada amb més coneixement i conscienciació és la proposta d’Envjoy Nature. Dirigida als museus i espais d’interès turístic, permet al visitant visualitzar a través del seu propi mòbil vistoses figures que mostren més informació sobre el lloc on es troba com, per exemple, els animals que s’amaguen al fons marí. Un dels projectes que la start-up té en marxa és la digitalització de visites als voltants del Port de Barcelona i a la futura Llotja de Barcelona.