Els camioners perden 10 milions al dia pels talls a l’AP-7

Els camioners perden 10 milions al dia pels talls  a l’AP-7

Agencias

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Els agricultors catalans van reprendre ahir les mobilitzacions, en la que és ja la quarta setmana de protestes del sector agrari. Els tractors van bloquejar aquesta vegada les carreteres que porten a punts fronterers, des de l’AP-7 a Pontós (a prop de Figueres, Alt Empordà), fins a l’AP-2 i l’A-2, a Alfarràs (Segrià), camí ja de la província d’Osca. La nova jornada de manifestacions, que s’allargaran inclús fins demà en diversos punts, ha topat en aquesta ocasió amb l’enuig dels transportistes, que calculen que només amb els talls que ha patit l’AP-7 des de l’inici de les protestes, el 6 de febrer, "el sector suma ja unes pèrdues de fins a 10 milions d’euros diaris amb més d’11.000 vehicles afectats".

La Coordinadora d’Associacions d’Organitzacions de Transportistes de Catalunya (COT) i la Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya (Cetcat) van exigir ahir al Govern de la Generalitat, "com a màxim responsable de l’ordre públic i del correcte funcionament dels serveis públics a Catalunya, que adopti les mesures adequades per garantir la lliure circulació de persones i mercaderies, amb les necessàries mesures de seguretat per als treballadors del sector i els seus vehicles".

Notícies relacionades

Ahir els participants en la tractorada que tallava l’AP-7 a l’Alt Empordà van obrir camions que transportaven mercaderies des del Marroc i van tirar per terra hortalisses i verdures d’aquests vehicles. "Ja fa cinc setmanes que patim amb absoluta impotència les mobilitzacions dels agricultors, amb nombrosos talls no comunicats, a les principals carreteres catalanes, que ocasionen gravíssims perjudicis al transport per carretera", denuncien els camioners.

Segons Unió de Pagesos, l’organització que va convocar aquesta nova tanda de protestes, han sortit a les carreteres 1.200 tractors. A més dels de l’Alt Empordà, a la Cerdanya, el Ripollès, l’Alta Ribagorça i l’Alt Urgell.

Temes:

Figueres Govern