El ple del TC revisarà la llei catalana de pisos turístics

El ple del TC revisarà la llei catalana de pisos turístics

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional revisarà el decret llei de la Generalitat sobre vivendes d’ús turístic, a l’admetre a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut per més de 50 diputats del Grup Parlamentari Popular al Congrés.

Amb el decret impugnat, la Generalitat va modificar la regulació que afecta els pisos d’ús turístic per frenar-ne l’expansió i fins i tot reduir-ne el parc existent, després de comprovar que on hi ha moltes vivendes destinades a aquest ús n’hi falten per a la població local o arriben a preus prohibitius.

Notícies relacionades

El decret llei de Territori estableix que els tenidors d’una llicència de pis turístic deixaran de disposar-ne de forma permanent i n’hauran d’aconseguir una de nova en els pròxims cinc anys per mantenir-la. Fins ara n’hi havia prou amb un comunicat. Cada cinc anys hauran de renovar-la i, en funció de la localitat, això els pot costar més o menys. També podran ser eliminades. La norma afecta 262 municipis que sumen 95.000 dels 102.000 pisos turístics que hi ha a Catalunya.

Els diputats del PP al·leguen que la norma xoca amb diversos articles de la Constitució, com el que garanteix el dret de propietat, el d’igualtat i el de seguretat jurídica. També afirmen que envaeix competències estatals.