El BBVA es bolca a captar pimes i autònoms a Catalunya

L’entitat va augmentar en un 22% el nombre de petites i mitjanes empreses i autònoms captats el 2023

BBVA / VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les pimes i autònoms s’han convertit en objectiu prioritari de les entitats financeres, ja que tenen un important camp per recórrer. Només a Catalunya consten gairebé 600.000 empreses de dimensió petita i mitjana i mig milió d’autònoms. Alguns bancs s’han bolcat en captar aquesta clientela, que genera un bon volum de negoci. És el cas del BBVA, que l’any passat va sumar un total de 31.000 petites i mitjanes empreses i autònoms a Catalunya, un 22% més que l’any anterior. En total, va finançar amb 4.000 milions d’euros aquest col·lectiu a Catalunya.

L’objectiu és "estar en totes les etapes de la vida de les empreses", segons Joan Carles Alba, director de pimes de la direcció territorial del BBVA a Catalunya. De les xifres totals del negoci d’empreses i operadors econòmics, 17.000 van ser noves pimes que es van convertir en clients, i aquest exercici aspira a sumar-ne 20.000 més. L’objectiu és "ser la primera opció per a les pimes i autònoms catalans", explica.

Notícies relacionades

El finançament total a empreses del BBVA a Catalunya arriba als 15.000 milions. Aproximadament una quarta part dels recursos aportats per al llarg termini es destinen a projectes sostenibles, una àrea amb un gran territori d’expansió, assegura el banc.

L’entitat anuncia que reforçarà la seva aposta per aquest col·lectiu, i un dels ganxos és el retorn de 400 euros bruts als nous clients amb comptes d’empresa que domiciliïn els impostos i/o les assegurances socials.

Temes:

Sumar BBVA Bancs