Inversió en sostenibilitat

Roca canviarà el forn de gas de la fàbrica de Gavà per un d’elèctric el 2025

El líder mundial en sanitaris inicia el salt a l’electrificació a la seva planta d’Àustria

Roca canviarà el forn de gas de la fàbrica de Gavà per un d’elèctric el 2025

Cedida

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El grup Roca va apagar fa tres setmanes el forn de gas que durant 40 anys va estar fabricant sanitaris a la factoria que té a Gmunden (Àustria). En un salt pioner cap a la descarbonització, l’empresa catalana i líder mundial en sanitaris s’ha passat a un forn elèctric, amb energia 100% renovable. Ahir el conseller delegat de Roca, Albert Magrans, va fer la primera roda de premsa en els 105 anys de la companyia per presentar el "primer forn elèctric de la indústria sanitària".

Notícies relacionades

El forn d’assecatge de Gmunden és només el primer. Per al 2024 el grup té pressupostats 26 milions d’euros en inversions per ser més sostenibles. Dins d’aquest pressupost, hi ha contemplats tres forns elèctrics més en factories europees. Entre aquestes no hi ha les dues plantes d’Espanya, la històrica de Gavà-Viladecans i la de Burgos (de la marca Gala). Aquí les llicències amb les administracions públiques no estan a punt i bloquegen el desemborsament.

La direcció de Roca vol invertir en la seva factoria catalana, després que el mes d’octubre pactés un acomiadament col·lectiu que va afectar 168 persones. Però està a expenses que Gavà i Viladecans li concedeixin els permisos d’obra per al seu nou Espai Roca. Aquesta superfície de 300.000 metres quadrats acollirà la nova seu corporativa de la companyia i la nova fàbrica, que comptarà amb un forn elèctric per a ceràmica.