"Hi ha una confiança absoluta en l’economia espanyola"

"Hi ha una confiança absoluta en l’economia espanyola"

M. L. R. M. S.

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez
Marisol López
Marisol López

Directora de La Opinión-El Correo de Zamora

ver +

Les dificultats polítiques, la fragmentació parlamentària i les exigències dels independentistes catalans en relació amb la llei d’amnistia obren dubtes sobre la capacitat del Govern de tirar endavant els Pressupostos i reformes. ¿Podria derivar tot això en una legislatura més curta i en una desconfiança inversora més gran cap a Espanya?

Nosaltres veiem en les dades una enorme confiança dels inversors internacionals. Parlo d’inversions reals, en la nostra indústria; però també de les inversions financeres, és a dir, les compres de les nostres emissions de deute. Aquesta confiança en l’economia espanyola hi és i ha de donar tranquil·litat també als ciutadans, perquè més enllà del soroll polític, hi ha una confiança absoluta i unes bones previsions de futur per a l’economia espanyola. I això sí que és un missatge que m’agradaria deixar clar. A partir d’aquí, estem treballant per tirar endavant les mesures que creiem que són les millors per al país. En un context en què cada vegada serà més difícil que en el futur tornem a veure majories absolutes, la feina haurà de ser sempre de negociació i de diàleg.

Al final d’aquest semestre toca renovar el càrrec de governador del Banc d’Espanya. ¿Quin és el perfil idoni de pròxim governador o governadora?

Abans que res, m’agradaria assenyalar l’excel·lent treball del governador actual, perquè Pablo Hernández de Cos està situant el Banc d’Espanya entre els bancs centrals amb una millor reputació internacional. De cara a la decisió que s’hagi de prendre abans de l’estiu, anirem veient en els pròxims mesos el perfil concret de la persona per escollir.

¿Governador o governadora?

Ja ho veurem. Sens dubte, el perfilament haurà d’incloure un element de professionalització clar i aquí veurem si al final tenim la primera governadora, o si tenim un mix, com ja tenim ara, amb una subgovernadora excel·lent, que també ha fet una feina espectacular. Veurem com ho configurem, però que l’element d’equilibri de gènere en aquest tipus de llocs sempre és una prioritat.

També entre les seves tasques hi haurà la reforma de la llei de societats de capital, que forma part d’un altre dels acords entre el PSOE i Junts, que té a veure amb les decisions per canviar la ubicació d’empreses.

Notícies relacionades

En la nostra llei de societats de capital s’estableixen els criteris que ha de complir una empresa a l’hora de domiciliar la seva seu a la comunitat autònoma o a la localitat que sigui.

¿Es revertirà el canvi de la llei de societats de capital que va afavorir el 2017 el canvi d’empreses que volien deixar Catalunya, al traslladar la decisió de la junta d’accionistes al consell d’administració?

El punt de partida respecte al text que es pugui tancar no ha de ser el de manteniment de les condicions de determinació de la seu d’entitats. Les seus que ja estiguin establertes a qualsevol comunitat no tindran cap element diferencial respecte a la normativa anterior.