Aturades

Renfe cancel·la gairebé 1.550 trens de mitjana, llarga distància i AVE per les vagues contra el traspàs de Rodalies

Les aturades estan convocades els dies 24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre, coincidint aquests amb el pont de la Constitució

En trens de Rodalies es garanteix, en funció de diferents franges horàries, el 75% del servei actual

Renfe cancel·la gairebé 1.550 trens de mitjana, llarga distància i AVE per les vagues contra el traspàs de Rodalies

RENFE - Archivo

1
Es llegeix en minuts
EFE

Renfe ha cancel·lat 1.548 trens de mitjana, llarga distància i AVE, als quals se sumen 990 més de mercaderies per les vagues convocades a tot el territori nacional els dies 24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre, coincidint aquests últims amb el pont de la Constitució.

D’acord amb la resolució de serveis mínims acordada pel Ministeri de Transports, en trens de Rodalies es garanteix, en funció de diferents franges horàries, el 75% del servei actual, i en la resta del dia el 50%.

En trens de mitjana distància el 65% dels serveis actuals, en els d’alta velocitat/llarga distància el 72% dels serveis actuals i en trens de Mercaderies un percentatge del 25% del servei programat.

En el cas de les trens de viatgers de mitja distància, dels 3.160 trens afectats per les pròximes jornades de vaga circularan en serveis mínims 2.063, cosa que suposa el 65%.

A més dels 1.636 trens de viatgers d’alta velocitat i llarga distància circularan en serveis mínims 1.185, fet que suposa aproximadament el 72%.

Pel que fa a les mercaderies, dels 1.326 trens afectats per les vagues circularan en serveis mínims 336, fet que suposa el 25%.

Notícies relacionades

Les vagues convocades a Renfe estan promogudes pel Comitè General del Grup Renfe i les organitzacions sindicals Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF), CCOO, UGT, pel Sector Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball (SFFCGT) i el Sindicat Ferroviari Intersindical (SF-I) en protesta pel traspàs de Rodalies a Catalunya.

S’hi uneix la vaga general convocada pel Sindicat per a la Solidaritat dels Treballadors d’Espanya el 24 de novembre.

Temes:

Renfe Trens AVE