Pla Pressupostari

El Govern rebaixa quatre dècimes la seva previsió de creixement per al 2024, al 2%

El Govern rebaixa quatre dècimes la seva previsió de creixement per al 2024, al 2%

Álvaro Ballesteros - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern central s’ha afegit a l’onada de correccions del PIB formulades per tots els organismes i serveis d’estudis en els últims mesos i setmanes. Al Pla Pressupostari remès aquest diumenge a la Comissió Europea, el Govern central eleva del 2,1% al 2,4% la seva previsió de creixement de l’economia per a aquest any, però retalla del 2,4% al 2% la de l’any vinent.

Notícies relacionades

La previsió del 2% per al 2024 del nou quadro macroeconòmic del Govern central és lleugerament més optimista que les formulades recentment pel Fons Monetari Internacional (1,7%), el Banc d’Espanya (1,8%) o la Comissió Europea (1,9%).

«El creixement més baix projectat per a la zona euro explica la revisió a la baixa en el creixement del PIB per al 2024, mentre el consum i la inversió acceleren el seu creixement», explica el Govern central al document remès a Brussel·les. El Ministeri d’Economia anticiparà per al 2024 una acceleració del consum i la inversió, sota l’impuls del desplegament del Pla de Recuperació, el dinamisme del mercat laboral i la solvència financera de llars i empreses, el deute de les quals ha assolit nivells mínims des del 2002 segons els comptes financers del segon trimestre.