Mor Demetrio Carceller Coll, expresident de Damm
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresari Demetrio Carceller Coll, expresident de la cervesera Damm, ha mort aquest divendres al seu domicili de Galapagar, a Madrid, als 93 anys.

Fill del ministre d’Indústria durant la dictadura franquista i fundador de Cepsa, Demetrio Carceller Segura, Carceller Coll també es va dedicar al món dels negocis i va presidir fins a finals dels anys 80 el Banc Comercial Transatlàntic (Bancotrans), llavors un banc d’empreses al servei de l’economia catalana. El 1989, va vendre Bancotrans al Deutsche Bank.

Posteriorment, va ser president de Damm, sent el principal accionista, i de la petrolera canària DISA, càrrecs que actualment ocupa el seu fill, Demetrio Carceller Arce.

Notícies relacionades

La major part de la seva vida va viure entre Espanya i Portugal, on va desenvolupar negocis immobiliaris, agrícoles i ramaders. En l’àmbit internacional, va crear una xarxa de centres comercials als Estats Units.

Els últims anys, la família Carceller s’ha vist embolicada en un procediment judicial per diversos delictes contra la Hisenda pública i de blanqueig de capitals, que finalment es va saldar amb un acord amb la fiscalia per evitar la presó a canvi d’una multa de més de 92 milions d’euros.

Temes:

Damm