Sector immobiliari

Llogar una vivenda: aquest és el nou certificat que necessites a partir d’ara

Per llogar una vivenda, el millor és demostrar que ets capaç de pagar la renda mensual i que estàs lliure de deutes

Llogar una vivenda: aquest és el nou certificat que necessites a partir d’ara
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portal immobiliari ‘Idealista’ acaba de treure el certificat d’inquilí no morós per demostrar als propietaris que s’és un bon inquilí. Si estàs buscant un pis per llogar, has de saber que el propietari et demanarà certa informació sobre tu. Perquè l’arrendador es decanti per tu davant l’elevada demanda, el millor és demostrar que ets capaç de pagar la renda mensual i que estàs lliure de deutes.

¿Què és el certificat d’inquilí no morós?

¿Què és el certificat d’inquilí no morós?És un document amb què demostres l’absència de deutes al propietari i es justifica el rang de lloguer que pots assumir segons els teus ingressos. Es tracta del certificat més complet del mercat, al consultar més bases de dades que cap altre informe de morositat, i et permet elaborar així la teva millor carta de presentació.

Aquest certificat reuneix informació de cinc bases de dades i informa l’arrendador que no constes en cap:

  1. BDMI: base de dades d’inquilins morosos del grup Idealista

  2. RIJ: registre d’impagats judicials

  3. Icired: morositat declarada en banca, telcos i altres entitats

  4. Fitxers de companyies d’assegurances

  5. Fitxers de terrorisme i blanqueig de capitals

¿Com puc sol·licitar el certificat d’inquilí no morós?

¿Com puc sol·licitar el certificat d’inquilí no morós?Per sol·licitar-lo, només necessites el teu nom i una foto del teu document d’identitat. I, a més, si hi inclous els teus ingressos mensuals, s’hi reflecteix el lloguer que podries assumir. Això és opcional, tot i que t’ho suggerim perquè puguis destacar entre la resta de candidats.

Una vegada pujada la documentació, en un termini de 12 hores, rebràs un informe complet en el qual es mostra la informació obtinguda de totes les bases de dades consultades.

Notícies relacionades

L’informe el pots imprimir, enviar o mostrar, des de qualsevol dispositiu, als propietaris i/o agents immobiliaris de tots els immobles que t’interessin.

Ara pots marcar la diferència en la recerca de pis mostrant el teu certificat d’inquilí no morós; així demostres el teu interès a llogar la vivenda aportant el certificat més complet del mercat i avançant feina al propietari o a l’agent immobiliari.