El jutge concedeix a Meliá la gestió de l’hotel Juan Carlos I de Barcelona

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts

La cadena Meliá s’encarregarà de la gestió del complex hoteler Juan Carlos I de Barcelona. Això és conseqüència de la sentència del titular del Jutjat Mercantil número 11 de la capital catalana, Fernández Seijo, que ha donat la raó a la propietat, Barcelona Project’s, que demanava resoldre de manera anticipada l’actual contracte de gestió.

En la sentència, que s’ha donat a conèixer aquest dimecres i que es pot recórrer davant la Sala Civil de l’Audiència Provincial de Barcelona, el jutge estima en la seva integritat la demanda interposada pels propietaris, que al gener van firmar un acord amb Meliá per a la gestió de l’establiment i van anunciar que aquest passaria a anomenar-se Gran Meliá Miranda de Pedralbes.

Resolució anticipada del contracte

El magistrat ha avalat així la resolució anticipada del contracte entre Barcelona Project’s i Fairmont Hotels & Resorts, que concedia a aquest segon grup la gestió fins al 2039 (és a dir, per als 25 anys posteriors a la firma de l’acord, subscrit el 2014).

Notícies relacionades

Barcelona Project’s, a més, no haurà de pagar indemnització a Fairmont Hotels & Resorts que, per contra, haurà d’assumir les costes del procés. L’hotel Juan Carlos I va tancar el març del 2020 per la pandèmia.

El setembre del 2022, Barcelona Project’s (controlada pel fons Tyrus) va presentar concurs de creditors amb uns deutes d’uns 150 milions d’euros, si bé a principis de juny el mateix jutge va avalar el conveni de creditors presentat per la societat propietària.