Iberdrola redobla el seu compromís inversor als EUA
2
Es llegeix en minuts

Els accionistes d’Avangrid, filial d’Iberdrola als EUA, han aprovat per majoria totes les propostes presentades en la junta general d’accionistes, celebrada a Boston, Massachusetts. Durant la sessió han votat a favor de l’elecció dels 14 candidats al consell d’administració. Ignacio Sánchez Galán és al capdavant de la companyia com a president i Pedro Azagra Blázquez n’és el conseller delegat.

Galán es va adreçar als accionistes de la companyia i va reafirmar el seu compromís inversor per accelerar la transició energètica: «Ara més que mai, necessitem avançar en l’autonomia energètica i en la descarbonització. Avangrid està preparada per portar els EUA cap a un futur energètic net i proporcionar als nostres clients una energia més segura, sostenible i assequible».

En la junta es va ratificar el nomenament de l’empresa de comptabilitat pública independent d’Avangrid, i van aprovar amb caràcter consultiu la remuneració dels directius i les modificacions dels seus estatuts per implementar canvis en els comitès. Avangrid va invertir 2.700 milions de dòlars (l’equivalent a 2.400 milions d’euros) en els seus negocis de xarxes i renovables el 2022 i continua reforçant la seva xarxa per a un millor servei de clients. La companyia prossegueix amb les inversions en xarxes que ajudaran a arribar als objectius per posar en marxa els projectes d’energia neta de Maine i Nova York. L’objectiu és que impulsin el creixement econòmic a llarg termini i contribueixin al desenvolupament local i a la creació d’ocupació, segons la companyia.

Notícies relacionades

La capacitat instal·lada d’energia renovable d’Avangrid als EUA és de 8,6 gigawatts (GW), que són suficients per proveir uns 2,7 milions de llars. Si es traslladessin els seus 13.000 milions d’euros de cotització a l’Ibex, la filial d’Iberdrola es convertiria en una de les principals elèctriques del selectiu espanyol. Així mateix, començarà a generar energia aquest any des de la primera instal·lació eòlica marina a gran escala del país, Vineyard Wind 1, que aviat atendrà 400.000 clients a tot Massachusetts.

A través del seu negoci d’energies renovables, Avangrid, amb presència en 24 estats, posseeix i opera una cartera de 75 instal·lacions de generació d’energia renovable. Aquestes instal·lacions no només ajuden cada estat a assolir els seus objectius ambientals al generar electricitat neta i reduir les emissions de carboni, sinó que també brinden importants beneficis a les comunitats al crear llocs de treball locals i impulsar el creixement econòmic. Avangrid dona feina a més de 7.500 persones i ha sigut reconeguda per ‘JUST Capital’ el 2021, 2022 i 2023 com una de les empreses ‘JUST 100’, una classificació dels millors ciutadans corporatius dels Estats Units. El 2023, Avangrid va ocupar el primer lloc dins del sector de les ‘utilities’ pel seu compromís amb el medi ambient.