Tributs

Hisenda eleva el 37% les despeses deduïbles per quilometratge d’empleats i funcionaris

Hisenda eleva el 37% les despeses deduïbles per quilometratge d’empleats i funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan queden pocs dies per a les eleccions del 23 de juliol (23J) Hisenda ha elevat en un 36,8% les despeses per quilometratge deduïbles en l’IRPF per a empleats, autònoms i funcionaris. Aquesta mesura dirigida als que utilitzen el vehicle com a eina de treball suposa l’actualització d’uns valors que es van fixar el 2005.

Per a treballadors per compte d’altri i autònoms, l’import exempt per despeses de locomoció queda fixat a partir d’ara en 0,26 euros per quilòmetre recorregut per l’ús d’automòbils. La quantitat anterior era de 19 cèntims per quilòmetre, establerts des del 2005.

Per l’ús de motos, la quantia exempta serà de 0,106 euros per quilòmetre, davant els 0,078 euros que es mantenien des de fa 18 anys. Això suposa una alça del 35,8%.

L’ordre ministerial ha sigut publicada pel Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest dilluns firmada per la titular d’Hisenda, María Jesús Montero. En l’exposició de motius s’argumenta que «l’evolució econòmica i inflació des de l’última actualització, agreujada per l’actual situació econòmica, motiven la necessitat d’elevar l’import de la indemnització».

Notícies relacionades

I afegeix que «l’esclat de la invasió d’Ucraïna, una de les conseqüències més greus del qual ha sigut un augment molt significatiu del cost de la vida, ha tingut especial impacte en el preu dels combustibles, que s’inclou entre els elements que serveixen per al càlcul de la indemnització per ús de vehicle particular».

Aquests canvis es produeixen a través de dues ordres ministerials. Una preveu les indemnitzacions per als empleats públics que han d’utilitzar el seu propi vehicle per treballar. Per la seva banda, l’altra recull les exempcions de què podran disfrutar els contribuents en l’impost sobre la renda sobre les persones físiques (IRPF) per les despeses de locomoció que afrontin en el seu acompliment diari utilitzant un cotxe o qualsevol altre vehicle.