Ametller Origen: "El nostre sabor és únic perquè decidim què conreem i com ho fem"

El grup d'alimentació català cuida tots els seus processos des del cultiu dels seus productes al camp, seguint per l'elaboració de plats casolans en el seu obrador i acabant per l'atenció als seus clients a les seves botigues 

Ametller Origen: "El nostre sabor és únic perquè decidim què conreem i com ho fem"

Cedida

4
Es llegeix en minuts
Xavier Pareja

La procedència dels aliments que mengem importa molt. En un moment en què els ultraprocessats ocupen les prestatgeries de les grans superfícies, la frescor és una característica que li aporta una qualitat superior a un producte, a més d'oferir sabors més intensos i una experiència única

Ametller Origen va néixer el 2001 amb aquest objectiu: oferir aliments de qualitat amb el màxim sabor i nutrients. I no els va anar difícil, perquè, precisament, el camp sempre ha format part del seu ADN. I això és el que ha portat al grup d'alimentació fundat a Olèrdola pels germans Ametller a continuar creixent any rere any. 

Vols saber el que hi ha darrere de les fruites, verdures i hortalisses que ofereix el grup?, com s'elaboren els seus productes precuinats com el gaspatxo o les truites? En aquest article t'expliquem per què Ametller Origen té una personalitat única

Cuidar i estimar el camp 

"El nostre sabor és únic perquè decidim què conreem i com", expliquen des d'Ametller Origen. El camp ha format part de l'ADN del grup des de l'inici. Els Ametller són una família de pagesos del Penedès que han traslladat al grup la seva manera de treballar i cuidar del camp. En 2001 van començar amb 40 hectàrees pròpies i actualment ja són més de 1.600 ha en tot l'eix mediterrani. Des del Penedès, passant per les Terres de l'Ebre, el Baix Llobregat, el Maresme o el Vallès, fins a Múrcia i Sòria

"Aquestes diferents zones climàtiques ens permeten allargar les temporades de cultiu de verdures, fruites i hortalisses. Treballem fugint de grans produccions per hectàrea perquè posem per davant el sabor dels nostres productes", apunten. 

Ametller Origen té més de 1.600 ha de camp en tot l'eix mediterrani

/ Cedida

Com treballa el camp Ametller Origen? 

El model d'Ametller Origen és simple: del camp a la botiga. D'aquesta forma, el producte sempre arriba fresc i es recol·lecta tantes vegades com faci falta perquè productes com la poma, el préssec o la taronja estiguin en el punt òptim de maduració i llestos per a consumir. I, concretament, destaquen quatre aspectes bàsics: 

Plats cuinats casolans 

Els plats cuinats d'Ametller Origen és un dels puntals de la marca. Concretament, en aquest segment compten amb una quota de mercat del 7%. I el secret no és un altre que la seva elaboració casolana amb productes de primera qualitat que surten directament dels seus camps. 

"Cuinem com tu ho faries a casa teva, sense conservants i sense aplicar tractaments. D'aquesta manera preservem al màxim les propietats nutricionals i organolèptiques. Això ens permet oferir productes tan singulars com les truites, les cremes, les sopes fredes o els plats preparats", expliquen des del grup d'alimentació. 

Un gaspatxo 100% natural, de veritat 

Ara que l'estiu ja és aquí, arriba el moment de gaudir també d'un dels seus productes estrella i més refrescants: el gaspatxo. Aquesta sopa freda d'origen andalús, que es prepara amb hortalisses crues com el tomàquet, el cogombre, els pebrots i l'all, s'ha convertit en un menjar molt nutritiu del qual gaudim cada estiu. 

Moltes persones opten per elaborar-ho de manera casolana, encara que en el mercat és possible comprar-lo ja preparat. Però com el d'Ametller Origen... Cap! El grup de distribució alimentària català l'elabora sense additius i sense cap tractament tèrmic. "Ho fem com tu ho faries a casa i aconseguim un producte artesanal amb un nivell organolèptic i aromàtic molt singular", afirmen.

Gaspatxo d'Ametller Origen

/ Cedida

Sofregir les verdures per elaborar cremes 

La cuina també és una ciència i existeixen trucs o reaccions químiques naturals que poden potenciar el sabor de manera natural. Un exemple és la reacció de Maillard, que es produeix quan s'escalfa un aliment i que aporta sabor i color als aliments. I a Ametller Origen aprofiten aquesta tècnica per a potenciar de manera natural el sabor de les seves cremes. 

"Les sofregim abans de bullir-les per a activar la reacció de Maillard. A més, les nostres cremes no contenen ni additius per allargar la vida útil del producte. Una vegada cuinades, les portem a la botiga, el mateix dia", asseguren des d'Ametller Origen. 

Un milió de truites elaborades anualment en l’obrador 

Les truites d'Ametller Origen també són un dels productes estrella. "L'elaborem casolanament, sense additius i amb un sistema que hem dissenyat nosaltres mateixos", afirmen des de l'empresa. Les truites s'elaboren en unes paelles que van circulant per un conjunt de fogons a diferents temperatures que aconsegueixen la cocció perfecta. 

A l'obrador d'Ametller Origen s'elaboren un milió de truites a l'any 

/ Cedida

Així s'obtenen productes que marquen la diferència

Tracte excel·lent al client

Un dels punts més destacats d'Ametller Origen, més enllà de l'excel·lència del producte, és el tracte amb el client. "Des que arriba el producte a la botiga fins que te l'emportes en la cistella, ens assegurem de no espatllar-lo i que estigui en condicions òptimes", apunten des del grup. A tot això cal sumar l'atenció personalitzada per a seleccionar el millor producte en cada moment. Vas sabent el que t'emportes! Una manera de fer les coses.